Meram'da kentsel dönüşüm başlıyor

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediyenin TOKİ ile birlikte yapacağı Konevi Konutları Projesi önündeki engellerin tamamen kalktığını ve ihale

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediyenin TOKİ ile birlikte yapacağı Konevi Konutları Projesi önündeki engellerin tamamen kalktığını ve ihale sürecinin 15 Eylül'de başlayacağını açıkladı.

Başkan Kalaycı, TOKİ'nin uygulayacağı Konevi Konutları Projesi'nin, Konya'da yapılan ilk kentsel dönüşüm projesi olduğunu kaydetti.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Hacı İsa Efendi ve Yenice mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi; Konevi Konutları'nın son durumu hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Başkan Kalaycı, "Meram'ın geri kalmış mahallelerinden olan Hacı İsa Efendi ve Yenice mahallelerini modernleştirebilmek için ilk çalışma 2006 yılında yapılmış. Çeşitli sebeplerle proje ilerlemiş. Göreve gelir gelmez konunun üzerine eğildik. Bölgede yeniden incelemelerde bulunduk ve yeniden bir proje oluşturduk. Hazırladığımız projeyi TOKİ ile paylaştık. TOKİ, bu projeyle Konya'da ilk kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye karar verdi. Şu an projemizin hayata geçmesinin önünde hiçbir engel bulunmamaktadır." dedi.

EVLERİN TAHLİYESİ BAŞLIYOR

TOKİ işbirliğinde yapılacak projenin bir an önce başlaması ve 2 yılda tamamlanabilmesi için evlerini boşaltmayı taahhüt eden vatandaşların taşınmasını beklediklerini belirten Başkan Kalaycı, "Bu konuda bölge halkı da bizimle aynı hassasiyete sahip olduğu için, şimdiden birçok vatandaşımız taşınmaya başladı. Belediyemiz tarafından kendilerine proje tamamlanıp modern konutlarına taşınacakları süreye kadar da kira yardımı yapılacak. Tahliyelerin 15 Eylül'e kadar tamamlanmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Kalaycı'nın yaptığı açıklamaya göre, 350 bin metrekare alanda uygulanacak Konevi Konutları Projesi'nde bölge halkının yüzde 90'ı ile resmen anlaşıldı. Belediye yönetimi kalan yüzde 10'luk kısım ile görüşmelere devam ediyor. Konevi Konutları Projesi'nde değişik büyüklükte 2 bin 624 konut üretilecek. Konutların bin 140'ı bölgede yaşayan hak sahiplerine verilecek. Konutlar, iki yıl içinde hak sahiplerine teslim edilecek.