Mahalle Ve Köy Muhtarları İktidar Partisini Göreve Davet Etti

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen toplantıda, muhtarlar iktidar partisine mensup siyasileri daha fazla hizmet etmeleri noktasında göreve davet etti

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen toplantıda, muhtarlar iktidar partisine mensup siyasileri daha fazla hizmet etmeleri noktasında göreve davet etti.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, köy ve mahalle muhtarları tarafından belirlenen sorun ve sıkıntıların yer aldığı raporda iktidar partisine mensup siyasilere hizmetlerin azlığı noktasında sitem edildi.
Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cumhuriyet mahallesi Muhtarı Mehmet Çalışkan, Siteler mahallesi Muhtarı Mustafa Karakuş, Esentepe mahallesi Muhtarı Mahmuthan İnan toplantıyı yönetti.
'Adıyaman'ın sorunları ve sıkıntıları' konulu toplantıya AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Başkanı Yaşar Güleş, Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin ve köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Çalışkan tarafından dile getirilen sorun ve sıkıntıları içeren raporda, yerel ve genel kaynaklı hizmetlerin yetersizliği vurgulandı.
Mehmet Çalışkan, "Bizler milletvekillerimiz kadar devletimizi, bayrağımızı seviyoruz. Hükümetimizi seviyoruz ama Adıyaman'ımızı daha çok seviyoruz. Bu memlekette önemli ölçüde petrol fışkırıyor, tarıma uygun ve de ziraata çok elverişli gözle görülmeyecek kadar büyük ovamız var. Batıda Göksu çayı, kuzeyinde Koçali ve Recep çayı, doğusunda Kahta çayı, güneyinde deniz gibi Atatürk Barajı var. Bu imkanlar hiçbir memlekete nasip olmamıştır. Bu memlekete her nedense hiç ama hiçbirinden yararlanamıyor" dedi.
Çalışkan, "Yıllardır konuşulan ve bir türlü faaliyete Koçali ve Gömükan barajının hızlandırılarak faaliyete geçirilmesi lazım. Deniz gibi barajımız var bir plajımız, bir balık yiyebileceğimiz tesisimiz yok. İl Özel İdare Müdürlüğü devreye girerek, halkımıza bu imkanların sunulmasını istiyoruz. Köy muhtarlarımız köylere hizmet gitmediğini, taleplerin karşılanmadığını ve muhtarların önemsenmediğinden şikayetçiler. Çevre illere baktığımızda duble yolları bitmeyen yalnız Adıyaman'ın kaldığını görüyoruz.
Adıyaman Kahta yolu 4 yıldır içler acısı bir halde olduğu herkesin malumudur. Bir memlekette birkaç kurumun bölge müdürlüğü yoksa, demiryolu ulaşımı yoksa ve ulaşım sıkıntısı çekiliyorsa o memlekette ne turizm, ne ekonomi nede sanayi gelişir. Dünya'nın 8. harikası Nemrut dağı başta olmak üzere çok sayıda tarihi ve turistik yerimiz olmasına rağmen turizmde istediğimiz yerlerde değiliz. Adıyaman Üniversitesi tıp fakültesinin şehir merkezinde iki farklı binada hizmet verecek olması anlaşılır bir şey
değildir. Kentimizde piknik ve mesire yeri yok. Adıyaman'da işsizlik hat safhada ve hayvancılığın geliştirilmesi gerekiyor. Adıyaman merkez mahallelerinin alt yapıları yetersiz, sokaklar perişan, yazın tozdan kışın çamurdan geçilmiyor" şeklinde konuştu.
Muhtarların sıkıntı ve sorunlarını dile getirmelerinin ardından Belediye Başkanı Necip Büyükaslan muhtarların hazırladığı raporun çok iyi hazırlandığını belirterek, sorunlarla ilgili tespitlerin doğru olduğunu ifade etti.
Büyükaslan, "Ancak imkanlarında göz önüne alınması lazım. Belediyeyi ilgilendiren birkaç konuyla ilgili olarak muhtarlarımızın sıkıntılarını cevaplamak istiyorum. Adıyaman'da piknik yapabilecek hazine malı bulamıyoruz fakat Karadağ'da piknik ve spor yapılabilecek sosyal tesis yapımına başlanıldı. 2 yıl içersinde burası tamamlanacak. Bunun yanında benden önceki belediye başkanı tarafından düşünülen Eğri Çayı mesire alanıyla ilgili sonbaharda çalışmaya başlayacağız" dedi.
Milletvekilleri adına konuşan Ahmet Aydın ise, her şeyi toz pembe görmediklerini fakat yapılan hizmetlerinde göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.
Ahmet Aydın, " Adıyaman'ın 8 yıl önceki haliyle şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. Eğitim, sağlık, ulaşım başta olmak üzere birçok alanda önemli hizmetler yapıldı. Adıyaman'ın şuan ki en büyük sorunu sulama sorunudur. Sulama projelerinde eksikliğimiz olmasına rağmen Samsat 1. kısım ve Camgazi sulaması bitirildi. Koçali barajı cazibe ile 226 bin metrekare araziyi sulayacak. Bu proje 1960'lı yıllardan beri devam ediyor. İlk kez bizim hükümetimiz döneminde somut adımlar atıldı. İnşallah 2012-2013
yıllarında buranında inşaat çalışmaları başlayacak" şeklinde konuştu.
(AHM-HE-Y)