Konya'da Polis Memurunun Şehit Edilmesi

Konya'da radar uygulaması yaparken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Ömer Durmaz'ın (36) cenazesi hastane morguna kaldırılırken, bölgede operasyon başlatıldı.

Konya'da Polis Memurunun Şehit Edilmesi
Konya-Karaman yolu Avdul köyü girişinde radar uygulaması yapan polis memurunun şehit edilmesi üzerine olay yerine giden Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, incelemelerde bulundu. Vali Doğan, saldırıyla ilgili her ihtimalin değerlendirildiğini bildirdi. Vali Doğan, "Radar görevini yapan arkadaşlarımıza saldırı oldu. Devlet gereğini yapacaktır, inşallah sonuca ulaşacağız. Her ihtimali değerlendirmemiz lazım" dedi. Konya Valisi Doğan ile Emniyet Müdürü Namal daha sonra İçeri
Çumra Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne geçti.
36 yaşında şehit olan polis memuru Ömer Durmaz'ın cenazesi incelemelerin ardından Çumra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Saldırıya uğrayan ve ön camında kurşun izleri bulunan 42 A 6077 plakalı resmi polis aracı, kayıtta olan radar cihazının incelenmesi için İçeri Çumra Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne götürüldü.
Radar cihazında yapılan ilk incelemede polis aracına yaklaşan kırmızı motosikletli, eşkali belirlenen bir şahsın yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Özel Hareket Timleri'nin sevk edildiği bölgede şehit olan polis memurunun silahını da alarak kaçan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Karamanlı olduğu öğrenilen Ömer Durmaz'ın yarın memleketinde toprağa verilmesi bekleniyor.
(MD-İP-EA-Y)