Kırşehir'de Ramazan Ayı Hareketliliği

Kırşehir'de 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif çarşıya, pazara bereket getirdi.

Kırşehir'de Ramazan Ayı Hareketliliği
Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'ın gelmesiyle birlikte halk pazarlarında ve küçük esnaflarda hareketlilik yaşanmaya başlandı. Vatandaşlar alış verişlerini daha da sıklaştırırken, bu durum ise en çok esnafı sevindirdi.
11 ayın sultanı Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar sofralarının vazgeçilmez meyvesi hurma, çarşı, pazar ve marketlerde yerini aldı. Hurma ve kuru bakliyat satan bazı satıcılar, fiyatlarda geçen yıllara oranla bir artış yaşanmadığını söyledi.
Hurmaların en pahalısı ve en kalitelisi olan Medine hurmasının 25 TL olduğunu hatırlatan satıcılar, bunun haricinde hurmaların kilosunun 5 ila 18 TL arasında değiştiğini kaydetti.
Ramazan ayında en çok hurmanın satıldığını belirten esnaf İsmail Turhan, "Ramazan ayında vatandaşlar en hurma ve komposto için kayısı ve üzüm kurusu tercih ediyorlar. Bunun yanında baharat ve kola da vatandaşların tercihleri arasında bulundurdukları yiyecek ve içeceklerden" dedi.
Ekonomik darboğazda ve yeterli satışı yapamadığı için sıkıntılı günler yaşandığını dile getiren Turhan, "Ramazan ayının gelmesiyle vitrinlerini süsledik. İftar ve Sahur sofralarının en çok tercih edilen gıdalarından olan tahin, pekmez, kuru üzüm ve kayısı ile kuru gıdaları vitrinlerine doldurduk" şeklinde konuştu.
Ramazan ayının kendilerine satış bereketi getireceğini dileyen Turhan, "Bu ayda yapacağımız satışla darboğazdan çıkmayı hedefliyoruz. 11 ay boyunca işlerimiz sıkıntılıydı. Ramazan ayının gelmesiyle biraz olsun umutlandık. Fakat her yıl olduğu gibi Ramazanın ilk iki günü canlılık yaşanıyor. Daha sonra durgunlaşan satışlar bayrama iki üç gün kala tekrar canlanıyor" ifadelerini kullandı.