Kırmızı Et Fiyatları Belirsiz

Ramazan ayında herkes sofrasını nasıl donatacağını düşünüyor

Kırmızı Et Fiyatları Belirsiz
Ramazan ayında herkes sofrasını nasıl donatacağını düşünüyor. Hem pazarcılar hem vatandaş eski ramazan aylarını aradığını dile getirdi. Vatandaşlar ramazan sofralarının eski neşesinin eski eğlencesinin kalmadığından yakınırken; "Tüm sene bir ramazan ayında bir de kurban bayramında doya doya et yiyorduk artık oda yok" diye konuştular.
Her yıl ramazan ayında gıda fiyatlarının artması vatandaşı olumsuz etkilerken bu yıl ramazan ayı gelmeden kırmızı et fiyatlarındaki olağanüstü artış vatandaşı isyan ettirdi. Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan kırmızı etin fiyatı vatandaşı korkutuyor. Vatandaşın umudu olan beyaz et fiyatında ise düşük oranda artış bekliyor. Beyaz et satışı yapan esnaf, hem kırmızı et fiyatındaki artış hem de ramazan ayının gelişi ile beyaz et fiyatlarında da az da olsa artış bekliyor.
İzmir Kasaplar Odası Başkanı Aydın Mestanlı, piyasanın karamsar ve karışık olduğunu belirtti, kırmızı et ihalelerinin İzmir'e yansımadığını dile getirdi. Bakanlığın et fiyatlarını düşürmeye çalıştığını belirten Mestanlı, bazı firmaların ise et fiyatlarını artırdığını ifade etti.
Kırmızı etin besin değerinin beyaz et ve balık etinden karşılanamayacağına değinen Mestanlı, şöyle konuştu: "Ramazan ayında kırmızı et fiyatlarının daha fazla artacağını düşünmüyorum. Ama biz kasap esnafı olarak bu fiyatları olabildiğince aşağıya çekmeye çalışıyoruz. Kırmızı et fiyatlarındaki artış sanıldığının aksine bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor. Et ve Balık Kurumu da biraz daha hızlı projeler üretirse az da olsa ramazan ayında kırmızı et fiyatları düşer."
Sebze ve bakliyat gıdası satan pazarcılar ürünlerin fiyatlarında artış beklemediklerini dile getirdi. Mevsim sebebiyle zaten işlerinin durgun olduğunu belirten bakliyatçılar ramazan ayının gelişi birlikte ramazan sofralarının kurulacağını ve işlerinin az da olsa açılacağını belirtti. Ayrıca vatandaşın yaz aylarında yazlıklara gittiğini dile getiren pazar esnafı, ramazan ayı ile birlikte şehir merkezlerinin hareketleneceğini belirtirken, durgun piyasanın canlanmasını umut ettiklerini belirtti.