Gemlik Çarşı Deresi Islah Ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik ilçe merkezinden geçen Çarşı Deresi'nde başlattığı ıslah çalışmaları hızla sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik ilçe merkezinden geçen Çarşı Deresi'nde başlattığı ıslah çalışmaları hızla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çarşı Deresi'nin pis koku ve kanalizasyondan arındırılacağını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik'in Karsak ve Çarşı derelerinde BUSKİ tarafından sürdürülen ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'nın da katıldığı inceleme gezisinde çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, altyapı konusunda en sıkıntılı bölgelerin dereler olduğunu belirterek, Gemlik başta olmak üzere tüm ilçelerde dere ıslah çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü söyledi.
Orhangazi'den gelen Karsak Deresi'nin bir kolu olan ve Gemlik kent merkezinden geçen Çarşı Deresi'nde çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak BUSKİ aracılığıyla tüm ilçelerde dere yataklarını ıslah etmek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Gemlik'te de Çarşı Deresi'nin ıslahı için gerekli ekip ve ekipmanlarımızla çalışmalar sürüyor. Çarşı Deresi'nin Karsak'tan ayrıldığı noktada başlattığımız çalışmalar kent merkezine doğru devam edecek. Çarşı deresinin denizle buluşma noktasındaki kapalı bölümde bulunan kanalizasyon atıkları temizlenecek. Kanalizasyon merkezi sisteme bağlanacak. Gemlik, Çarşı Deresi'nin meydanla bütünleşeceği bir çehreye kavuşacak" diye konuştu.