Gaziantep Folklor Kulübü Türkiye İkincisi Oldu

Akşehir'de düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Büyükler Türkiye Şampiyonasında Gaziantep'i temsil eden Gaziantep Folklor Kulübü (GFK) Türkiye ikincisi oldu.

Gaziantep Folklor Kulübü Türkiye İkincisi Oldu
Büyükler stilize dalda yarışan Gaziantep Folklor Kulübü, İstanbul, Ankara, Denizli, Elazığ, Bursa, Isparta, Ordu ve Tekirdağ illerinden gelen ekiplerle birlikte birincilik mücadelesi verdi. Hedeflerinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu yineleyen Kulüp Antrenörü Murat Şahin, "0,14 gibi çok küçük bir puan farkıyla Türkiye Şampiyonluğunu kaçırdık. Yinede bu ikincilik Gaziantep için çok büyük bir başarı. Gaziantep'i en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum" diye konuştu.
Gaziantep Folklor Kulübü Başkanı M. Burak Anlar ise, "Gaziantep yöresi, Türk folklorunun mihenk taşıdır. Tüm Türkiye'ye bir kez daha gösterdik ki Gaziantep kültürünün zengin yapısı doğru işlendiğinde ortaya tadına doyulmaz bir sunum çıkıyor. Akşehirlilerin gönlüne taht kurduğumuza inanıyorum. Tüm Akşehir halkı, ekibimize çok yoğun ilgi gösterdiler ve bizleri 52. Uluslararası Akşehir Nasrettin Hoca Şenliklerine davet ettiler" dedi.
Uluslararası rekabetin yerini, kentlerin rekabetine bıraktığını söyleyen Anlar, "Gaziantep'imiz artık sadece sanayisiyle değil kültürel aktiviteleriyle de Türkiye'de ve hatta dünyada söz sahibi olma yolunda. Bu süreçte Gaziantep kültürüne sahip çıkan tüm dostlarımıza teşekkürü borç biliyoruz" diye konuştu.