Erzincan'da Proje Bilgilendirme Toplantısı...

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, 2 bin 152 proje içinden, kabul edilen 272 proje içinde yer alan "Avrupa'da Engelli Sporculara Sunulan İmkanlar ve İyi Örneklerin paylaşımı" adındaki proje ile ilgili olarak Ankara da bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Erzincan'da Proje Bilgilendirme Toplantısı...
Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, 2 bin 152 proje içinden, kabul edilen 272 proje içinde yer alan "Avrupa'da Engelli Sporculara Sunulan İmkanlar ve İyi Örneklerin paylaşımı" adındaki proje ile ilgili olarak Ankara da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Türkiye genelinde başarılı proje sahiplerine yönelik olarak yapılan bilgilendirme toplantısına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdür Vekili Yasin Özdemir katıldı. Toplantıda projenin tüm aşamaları ile ilgili bilgi verildi.
25 Ekimde uygulama aşamasına geçilecek olan bu projenin detayları ile ilgili bilgi veren Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, 1 ay içerisinde gerekli evrakların tamamlanacağını ve Avrupa Birliği ile hibe sözleşmesi imzalanmasına müteakip yurt dışı proje ortağı olarak belirlenmiş olan Almanya, Fransa ve Belçika'ya yurt içi ortak kurum ve kulüplerin katılımı ile çalışma ziyaretleri düzenleneceğini belirtti.
Köseoğlu, "Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanarak hayata geçirilecek olan proje ile İlimizde yaşayan engelli bireylere AB standartlarında spor hizmeti sunulması amaçlandığını bu kapsamda spor yapan engelli bireyler ile ilgili Avrupa'da faaliyet gösteren kurumlar arası iş birliği, rol dağılımı, engellilerde spor faaliyetlerinin yönetim şekli, engelliler için sağlanan spor tesisleri, farklı olarak görülen antrenman planları, araç-gereç ve kullanılan eğitim sistemi incelenecek. Köseoğlu ayrıca; "Bu projeyle sporun engellilerde tedavi amaçlı kullanım teknikleri ile Avrupa'da spor yapan engelli bireylerin sosyal güvenlik açıdan sahip olduğu imkânlarının incelenmesi de amaçlanmaktadır" dedi.