Dünya Gençleri Kütahya'da 'Ege Düğünü' İle Tanıştı

Dünya Gençlik Kongresi'ne katılmak üzere farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen gençler, Kütahya'da, Ege Bölgesi geleneklerine göre canlandırılan düğünü izleyerek tarlada nohut hasadı yaptı.

Dünya Gençleri Kütahya'da 'Ege Düğünü' İle Tanıştı
İstanbul'da düzenlenen Dünya Gençlik Kongresi'ne katılan gençler, eylem projeleri için Türkiye'nin 26 kentine dağıldı. Bu kapsamda ABD, Arjantin, Meksika, Ermenistan, Panama, İran, Filipinler, Lübnan, Finlandiya, İngiltere, Makedonya, Sırbistan, Slovenya, İspanya, Kongo, Romanya, Senegal, Nijerya, Monaco, Kanada, Peru, Bahreyn ve İskoçya'dan 28 genç, Kütahya'da 3 gün misafir edildi.
Konuk öğrenciler için ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi tarafından Ege düğünü canlandırıldı. Bölgeye özgü enstrümanlarla çalınan oyun havaları eşliğinde oynayan Kütahyalı gençleri izleyen yabancılar, elleriyle ritim tutarak onlara katıldı.
Kütahyalı gençlerle ortak sorunlar üzerine çalışmalar yapan konuk grup, ilin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek, Altıntaş ilçesinde tarlada nohut hasadı yaptı. Çini, seramik ve gümüş işlemeciliği atölyelerini de gezen gençler, söz konusu eserlerin üretimini inceleyerek üretim aşamalarından bazılarında yer aldı. Gençler, daha sonra Kütahya'dan ayrıldı.