Dervişoğlu: Fatih Özfatura'ya hakaret etmedim

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP tabanının "evet" diyeceğini söylediği için MHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP tabanının "evet" diyeceğini söylediği için MHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Fatih Özfatura'ya tepki gösterdi. Dervişoğlu, kararını saygıyla karşıladığını belirterek, "Yönetim kurulundan istifa etti. Fatih Özfatura'nın istifasını değerlendirmeye bile gerek yoktur. Almış olduğu kararı saygıyla karşılıyorum. Dilekçede 'şahsıma ve aileme hakaret edildi.' diyor. Ben kimseye basın yoluyla hakaret etmedim. Siyasi kişilik 'dokunulmaz ve vazgeçilmez' değildir. Alınganlık göstermek anlamlı değil, gönül incinmesi söz konusuysa telafi etmeye hazırım, ama MHP felsefesiyle ilgili Özfatura bir beyanda da bulunursa onun da cevabını benden alır. Siyaset küskünlerle sürdürülmez. Kendisi 6 aydır yönetim kurulu toplantılarına katılmıyordu, babasına saygıdan dolayı yönetim kurulu üyeliğini bile tüzüğü işleterek düşürmedik.Varlığıyla katkı sağlamadığı bir yerde yokluğuyla zarar vermeye çalışmazsın. Kim konuşursa ve yetki sınırlarını aşarsa bizden de cevabını alır." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın referandum tartışması çağrısına katılacağını açıklayan Dervişoğlu, Kabak'ın referandumda İzmir'deki oyların yüzde 50'nin altında çıkarsa istifa edeceği yönündeki sözlerini ise kendi partisindekilere hesap verme şeklinde değerlendirdi. Müsavvat Dervişoğlu, "Kendisinin belirlediği bir televizyon kanalında kendisinin istediği moderatör eşliğinde tartışmaya hazırız. Daveti kabul ettiğimi bildirdim. Nalbantoğlu katılmasa da Kabak ile karşılıklı olarak tartışmaya hazırım. Bir davete icabet ediyorum. Böyle bir tartışmayı İzmir bekliyor." şeklinde konuştu.

Başbakanın Aliağa - Menderes raylı sistemin başlangıcından itibaren devlet ile protokollü ortak bir yatırım olduğu ve ilgisizliğini iddia eden Dervişoğlu, "CHP İzmir'i kendinin zannediyor o konuda yanıldıklarını anlayacaklar." dedi.