Aldırmaz: Adana'da kurumlar doğru yerde kurulmamış

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kentte cazibe merkezleri ile resmi kurumların doğru yerde kurulmadığını söyledi. Büyükşehir Be

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kentte cazibe merkezleri ile resmi kurumların doğru yerde kurulmadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı ikinci birleşimi Aldırmaz'ın başkanlığında gerçekleşti.

Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıda konuşan Aldırmaz, nüfusun yoğun yaşadığı yerlere her türlü alışveriş imkânlarının taşınması gerektiğini kaydetti.

Aldırmaz, "Halk Kuruköprü, Küçük Saat ve Abidinpaşa caddelerine gidiyor. Buralarda konut yok, ticaret de kalmadı. İnsanların buralarda ne işleri var. Vatandaşın yoğun olduğu noktalardaki eksik yapılandırmaları tamamlayacağız. Bu meclisin ve bizlerin görevidir. Ortak akılla bu işleri hal edeceğiz." dedi.

Tarihi Tepebağ ve Kayalıbağ mahallelerinde başlayan çalışmalar bittiğinde Adana'ya 4 milyon turist ve 4 milyar dolar gelirin gelmesinin hayal olmadığına işaret eden Aldırmaz, deniz, yayla, dini ve her türlü tarihi eserlerle ilgili büyük bir potansiyele sahip olan şehirde bu fırsatların neden değerlendirilmediğini hatırlattı.

Nüfusun yüzde 75'nin şehirde yaşadığını ifade eden Zihni Aldırmaz, hizmetlerin yürütülmesinde hükümetin desteğini beklediklerini belirtti. CHP Meclis Üyesi Necmi Özcanlı da Adana'nın Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinin hızlı ve köklü değişime ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Köklü bir takım değişikler yapılmadığı takdirde buraların kentin başına bela olacağını dile getiren Özcanlı, belediyelerin partiler üstü bir anlayışla birlik olup bu konuda gerekeni yapmalarını önerdi. Gündem dışı söz alan Özcanlı, "Yaklaşık 40 bin öğrenci ve personeli olan Çukurova Üniversitesi'nin ne yazık ki Yüreğir ve Sarıçam ile hiçbir zaman bağlantısı sağlanamamıştır. Seyhan nehri akıp gidiyor. Yüreğir'de kim nasıl istifade ediyor?. Halkın yararlanacağı bazı projeler ortaya konulmalıdır. Şehirleşme çok bozuk. Doğru dürüst bir geniş bir kent merkezimiz bile yoktur."açıklamasını yaptı.

GAZETECİLER, ALADAĞ'A YAPILAN SALDIRIYI PROTESTO ETTİ

Meclis toplantısının açılışı öncesi basın mensupları, pazartesi günü parkta gazeteci Özcan Aladağ'a yapılan saldırıyı protesto etti. Programı takip eden haberciler fotoğraf makineleri ve kameralarını masaya bırakarak, tepkilerini gösterdi. Meclis toplantısı sonrası gerçekleşen saldırının Büyükşehir Belediyesi ile bir ilgisinin olmadığını belirten Başkan Vekili Aldırmaz, basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makinelerini almalarını istedi.

Olaydan büyük üzüntü duyduğunu hatırlatan Aldırmaz, "Saldırı sonrası gerekli bilgilenmeyi yaptım. Farklı bir olay. Özellikle meclis toplantılarını takip eden Aladağ gibi gazeteciler bizlerin yol arkadaşlarıdır. Yol arkadaşlarımıza sahip çıkmak doğal görevimizdir."şeklinde konuştu. MHP Belediye Meclis Üyesi Ömer Seyfettin Turhan da Aladağ'a yapılan saldırıyı kınadı.