2010 ÖSYM Kaymakamlık Sınavı Soru ve Cevapları

ÖSYM 1 Milyon kişinin memur olmak için heyecanla beklediği 2010 KPSS sonuçları yarın açıklanıyor. ÖSYM'den KPSS 2010 sonuçlarının yarın açıklanacağı yönünde açıklama geldi. ÖSYM KPSS 2010 sonuçlarını yarın açıklayacağını söyledi.KPSS sonuçları açıklandığı andan itibaren sitemizde yer alacaktır.

10-11 temmuz tarihinde ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları 1 ay geçmesine açıklanmadı. Heyecanla KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekleyen binlerce kişi ÖSYM’nin telefonlarını kilitledi. Sonunda KPSS sonuçları ile ilgili açıklama yapan ÖSYM yarın sonuçları açıklayacağını duyurdu. KPSS sonuçlarının geç açıklanması nedeniyle LYS sınavında olduğu gibi KPSS sınavında da hata mı yaptı diye iddialar ortaya atılmaya başlandı. ÖSYM KPSS Sonuçları hakkında bugüne kadar hiç bir açıklama yapmazken adaylar 1 ay geçmesine rağmen neden açıklamıyorlar şeklinde meraklandılar. Bugün sonuçları öğrenmek isteyen KPSS adayları ÖSYM'nin resmi sitesi ösym.gov.tr sitesine girdi fakat site hata verdi. Adayların yoğun ilgisi yüzünden çöken site adayların iyicene meraklanmasına sebep oldu. KPSS sonuçları açıklandığı andan itibaren aşağıdaki linkten sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

ÖSYM KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
(Link Aktif değil)

Kamu Personeli Seçme Sınavı atamalarının henüz belli olmaması ve sonuçların atamalara nasıl etki edeceği büyük merak konusu olmaya devam ediyor. KPSS sınavına giren adayların ÖSYM'nin sonuçlarına göre tercihlerini yapacaklar. KPSS sonuçları açıklandığı andan itibaren ÖSYM ile beyazgazete.com'da aynı anda yer alacaktır. Tercih kılavuzundan önce ÖSYM'nin sonuçları açıklaması gerekiyor fakat 1 ay geçmesine rağmen ÖSYM sonuçları yarın açıklayacak. Adayların sürekli ÖSYM'nin resmi sitesine girmesine rağmen hiç bir hareket görmemesi adayların bu sıcak günlerde kendilerine iyicene bunaltmasına sebep oluyor. KPSS ne zaman açıklanacak sorusunu soran adaylar merak için ÖSYM'nin açıklayacağı KPSS sonuçlarına odaklanmış durumda...


(Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans sınavının üzerinden bir ay geçmesine rağmen halen KPSS sonuçları açıklanmadı. KPSS sonuçlarını heyecanla bekleyen binlerce kişi KPSS sonuçlarının açıklanmamasından dolayı tedirginlik yaşamaya başladılar.ÖSYM bugün bir duyuru yaparak KPSS sonuçlarını yarın açıklayacağını söyledi.

Özellikle öğretmen adaylarını daha çok endişelendirmeye başladı. Çünkü ağustos ayının başında öğretmenlik başvuruları başlayacaktı. KPSS sonuçları açıklanmayınca bu süre de oldukça uzayacak gibi gözüküyor.

ÖSYM’nin Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS sonuçlarının en erken cuma günü açıklanabileceğini onun da kesin olmadığını ve önümüzdeki haftaya da sarkabileceğini dile getirmişti.


Bu durumda Ağustos'ta açıklanacağı duyurulan 31 bin öğretmen kadrosu için başvurular en erken gelecek hafta içinde hatta sonuna doğru başlayabilecek.

KPSS Lisans sınavının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen halen KPSS sonuçları açıklanmadı. KPSS sonuçlarını heyecanla bekleyen binlerce kişi KPSS sonuçlarının açıklanmamasından dolayı tedirgin.

KPSS lisans sınavları geçeli 1 ay oldu, hala sonuçlardan ses seda çıkmıyor.

Bu özellikle öğretmen adaylarını daha çok endişelendirmeye başladı. Çünkü ağustos ayının başında öğretmenlik başvuruları başlayacaktı. KPSS sonuçları açıklanmayınca bu süre de oldukça uzayacağa benziyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS sonuçlarının en erken cuma günü açıklanabileceğini onun da kesin olmadığını ve önümüzdeki haftaya da sarkabileceğini söyledi.

Sonuçlarla ilgili ilgili olarak MEB yöneticelerinden ise çıt yok. Onlar da ÖSYM KPSS sonuçlarını açıklamadan puanların bellli olmayacağını, dolayısıyla başvuru kılavuzunun da hazırlanamayacağını söylüyorlar.

Bu durumda Ağustos'ta açıklanacağı duyurulan 31 bin öğretmen kadrosu için başvurular en erken gelecek hafta içinde hatta sonuna doğru başlayabilecek.

Bu arada sözleşmeli iken kadroya geçen öğretmenlerin yerine Eylül'de ek kontenjan ile sözleşmeli öğretmen alınıp alınmayacağı ise hala netlik kazanmadı. Ek atama yapılmaması halirde KPSS sonuçlarına göre 31 bin değil ancak 20 bin civarında yeni öğretmen alınacağı iddia ediliyor...

Kısa adı KPSS olan Kamu Personeli Seçme Sınavı, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Yönetmeliğin amacı Madde-1’de: “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.” şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı(DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'nın(KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.