Hak Ve Eşitlik Partisi'nden Referanduma 'Hayır'

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Kayseri İl Başkanı Tunahan Önder, 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma "Hayır" diyeceklerini açıkladı.

Hak Ve Eşitlik Partisi'nden Referanduma 'Hayır'
Hak ve Eşitlik Partisi Kayseri İl Başkanı Tunahan Önder, "12 Eylül'de yapılacak referandumla, Türkiye'nin demokratikleşeceğini, amaçlarının 1980 darbe anayasasını ortadan kaldırmak ve darbeden hesap sormak olduğunu söyleyen iktidar ve onun yandaşları, ya cahildir yada iki yüzlüdür" şeklinde konuştu.
İktidarın amacının Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapılarına müdahale etmek olduğunu belirten Önder, "Hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti kavramlarını garanti altına alan 1982 Anayasası değil, 1961 Anayasası'dır. İktidarın amacı, hukuku ele geçirerek sınırları İsrail'e, Galaport'u Ofer'e vermek, Deniz Feneri gibi iktidar partisi mensupları hakkında açılmış yüzlerce hırsızlık dosyasını hasır altı etmektir. Bir diğer değişiklik, parti kapatmalarında. Meclisteki hain sayısı az da Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk'ü tekrar meclise alma yolunu mu açmaya çalışıyorsunuz? Siz 12 Eylül'den hesap soracağınıza, daha dün İngiliz memuru Seyit Rıza'nın Tunceli'de heykelini dikenlerden hesap sorun. Şeyh Sait hainini anma töreni düzenleyenlerden hesap sorun. İmralı'da beslediğiniz eşkıyadan hesap sorun" ifadelerini kullandı.
AK Parti'nin referandumla ilgili başından sonuna kadar yalan söylediğini ileri süren Önder, şöyle devam etti:
"Biz, Hak ve Eşitlik Partisi, bu Atlantik ötesinin memuru hükümetin hazırladığı değişikliklere 'hayır' diyoruz. Eğer anayasa değişecekse bu ülkenin önemli sorunu güvenliktir ve onun için idam cezası derhal getirilmelidir. Yolsuzluk yaparak halkın parasını çalan hırsızların dokunulmazlıkları derhal kaldırılmalıdır. Türk kurumlarının satışı derhal durdurulmalıdır."