Yozgat'ta Yöresel Yemekler Yarıştı

Yozgat 11. Sürmeli Festivali etkinlikleri çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yöresel ev yemekleri ve el sanatlarından tel kırma yarışması düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan yarışmaya Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ankara Etimesğut Belediye Başkanı Enver Demirel, İl Emniyet Müdür Vekili Fazlı Öcal, İl Defterdarı Mustafa Işık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen ve vatandaşlar takip etti. Jüri başkanlığını İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız'ın yaptığı yemek yarışmasında 18 yarışmacının katıldığı yöresel çorba yarışmasında ''Arabaşı Çorbası'' ile Esra Yalçın birinci oldu. Meslihan Dalkılıç'ın, madımak
yemeği ile baklava ve böreği birinci oldu. El sanatlarından tel kırma yarışmasında ise Adive Erdem birinci olurken Arzu Löker ikinci, Hünkar Şahin de üçüncü oldu. Yöresel ev yemekleri dalında 3 dalda birincilik elde eden Meslihan Dalkılıç'a Yozgat Valisi Necati Şentük 3 altın ile birlikte 500 lira ödül verdi. Diğer yarışmacılara da birer altın hediye edildi.