Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesinde İçme Suyu Sıkıntısı

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, ilçeye içme suyu sağlayan iki ayrı kuyudaki nitrat oranının yüksek çıkması nedeniyle İller Bankası ve DSİ yetkililerinin içme suyu arama çalışmalarına başladığı bildirildi

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, ilçeye içme suyu sağlayan iki ayrı kuyudaki nitrat oranının yüksek çıkması nedeniyle İller Bankası ve DSİ yetkililerinin içme suyu arama çalışmalarına başladığı bildirildi.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu yaptığı açıklamada, Hacıbektaş ilçesinin 13 kilometre uzağından ilçeye su sağlayan 2 ayrı kuyuda nitrat oranının yüksek çıkması nedeniyle her iki kuyudan alınan içme suyunun ilçe şebeke suyuna bağlantısının kesildiğini söyledi. İlçede iki kuyunun içme suyu şebekesine bağlantısının kesilmesiyle birlikte ortaya çıkan içme suyu sorununa köklü çözümler bulunmasına yönelik girişimlerine İller Bankası Kayseri Bölge Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri Kayseri Bölge Müdürlüğü'nden olumlu cevap geldiğini dile getiren Selmanpakoğlu, Hacıbektaş ilçesinin 5 kilometrelik çevresinde her iki kurum yetkilileri tarafından sağlıklı içme suyu bulunmasına yönelik çalışmalara başlandığını söyledi. Selmanpakoğlu, "İki ayrı içme suyu kuyusundaki nitrat oranının fazla çıkması nedeniyle Hacıbektaş'da içme suyu sorunu yaşanmaya başlamıştı, ancak DSİ ve İller Bankası ilgilileri sorunun çözümüne yönelik çalışmalara başladılar. İçme suyu bulunmasına yönelik umudumuz oldukça fazla. Bir süre sonra sevinçli haberi alacağımıza inanıyorum"dedi.
Selmanpakoğlu, 5 kilometrelik alandan Hacıbektaş ilçesinin ihtiyacı olan saniyede en az 25 litre düzeyindeki içme suyu bulunması halinde 13 kilometre uzaklıktan gelen 3 ayrı kuyunun iptal edileceğini, bunun da enerji tüketiminde Hacıbektaş Belediyesini önemli bir masraftan kurtaracağını söyledi.
(MÖZ-AÖ-Y)