Maden ocağında mahsur kalan 3 işçinin cesedi çıkarıldı

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Küçükdoğanca köyündeki özel bir firmaya ait maden ocağında mahsur kalan 3 işçinin cesedi çıkarıldı.

Maden ocağının 8

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Küçükdoğanca köyündeki özel bir firmaya ait maden ocağında mahsur kalan 3 işçinin cesedi çıkarıldı.

Maden ocağının 850 metre derinliğinde yapılan çalışmalar sonucunda kaynak makinasında çıkan kıvılcım, yangının çıkmasına neden oldu.

Yerin yüzlerce metre derinliğindeki yangın, maden ocağında göçüğün oluşmasına yol açtı. Oksijen tüpünün tutuşması sonucu işçilerin bir bölümü kendisini yukarı çıkartmayı başarırken yerin bin 50 metre derinliğinde bulunan Yunus Akbaş (35), Halil Açıkgöz (45) ve Volkan Hamarat (30) meydana gelen göçükte mahsur kaldı.

İşçilerin bulundukları yerden çıkarılması için ekipler yaklaşık 58 saat süren bir çalışma gerçekleştirdi. Önce yangının çıktığı yerde meydana gelen göçük geçilmeye çalışıldı. Yaklaşık iki buçuk gün süren çalışmaların ardından göçük temizlendi.

Ardından galerilerde işçilerin aranmasına başlandı. Yapılan arama çalışmaları sonucunda yerin 900 metre derinliğinde işçilerin cesetlerine ulaşıldı.

İşçilerin bulunmasının ardından Edirne Valisi Gökhan Sözer bir açıklama yaptı.

Vali Sözer, "Göçük sonrası 3 işçimiz mahsur kalmıştı. Göçük aşılmak sureti ile mahsur kalan 3 işçimizi arama ve kurtarma faaliyeti yürütülmüştür. Göçük ve engeller aşılmış, tahkimat yapılmış ve ocakta, galerilerde bu üç işçimiz aranmıştır. Üç işçimiz 12. katta, dönerden 15 -20 metre sonra ve ocağın ağzından 900 metre mesafede maalesef ölü olarak bulunmuştur. Tüm çabalarımıza ve tüm teknik müdahalelere rağmen bu işçi kardeşlerimizi ölmüş vaziyette bulduk. Diğer ekiplerimiz de kendilerini çıkarmak için aşağı indiler. Ve birazda çıkarılacaklar." dedi.

Valinin açıklamasının ardından hayatını kaybeden maden işçilerinin aileleri ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi alan Vedat Hamarat'ın babası Ali Hamarat fenalık geçirdi. 112 acil servis ekipleri Ali Hamarat ile fenalık geçiren diğer madenci yakınlarına müdahale etti.

Maden ocağından saat 22.00 sıralarında çıkarılan 3 işçinin cesedi, olay yerine gelen Keşan Cumhuriyet Savcısı Zafer Aydın tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Keşan Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Maden işçilerinin cesetleri, ölüm nedenlerinin daha iyi anlaşılması amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.