Hemşehrilerinden Başbakan Erdoğan'a çağrı: Bakırcı'yı görevden almayın

Rize'de Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya destek için bir araya gelen vatandaşlar, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a seslenerek, Bakırcı'nın görevden alı

Rize'de Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya destek için bir araya gelen vatandaşlar, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a seslenerek, Bakırcı'nın görevden alınmamasını ve kendisiyle yola devam edilmesini istedi.

Rize Cumhuriyet Meydanı önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, geçtiğimiz günlerde Kürt sorununun çözümü adına yaptığı açıklamalarla Türkiye gündemine oturan Bakırcı'ya destek için toplandı.

Grup adına bir konuşma yapan Bünyamin Arslan, Türkiye Cumhuriyetinin birliğine ve varlığına saygısızca laf eden birçok belediye başkanı varken Halil Bakırcı'nın üzerine gidilmesini ve Kürt vatandaşlarla Türk insanı arasına nifak tohumları serpen şer güçleri şiddetle kınadıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın art niyetli kişilerin etkisinde kalarak Bakırcıyı görevden almayacağını umduklarını ifade eden Arslan, Başbakan'a seslenerek ''Sayın Başbakanımız, gençlerimize ağabey, yaşlılarımıza evlat olan başkanımızı kimseye vermiyoruz. Ve 'durmak yok Halil Bakırcı ile yola devam' diyoruz.'' dedi.

Bakırcının ulusal basında çıkan sözleri hakkında tüm Kürt kökenli insanlardan özür dilediklerini belirten Arslan, "Devletimizin en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu günlerde yaşanan bu talihsiz olaydan kendisine pay çıkaran bölücü şer odaklarını ve Rize'yi töhmet altında bırakan açıklamaları talihsizlik olarak algılıyoruz. Rizeli her zaman Kürtlerle dostluğu ve kardeşlik bağları olan bir toplumdur.'' diye konuştu.

Yaşanan olaydan nem almak isteyen art niyetli insanlara fırsat verilmeyeceğini dile getiren Arslan, sonuna kadar Başkan Bakırcı'nın arkasında ve destekçileri olduklarını ifade etti.

"Sayın Başbakanımız durmak yok Halil Bakırcı'yla yola devam'', ''Başbakanım, siz verdiniz biz kabul ettik. Şimdi biz vermiyoruz siz kabul edin.'' dövizleri elinde taşıyan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.