Gönül Dostları Sosyal Yardım Dağıtım Merkezi hizmete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlıklı yardım ulaştırabilmek için Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı'nın alt katında oluşturdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlıklı yardım ulaştırabilmek için Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı'nın alt katında oluşturduğu Gönül Dostları Sosyal Yardım Dağıtım Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Onursal Başkanlığını Başkan Altepe'nin eşi Hüsniye Altepe'nin yaptığı Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Merkezin açılışında konuşan Başkan Altepe, kenti geleceğe taşıyacak birçok projeyi hayata geçirirken insan odaklı çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi. Sağlıklı bir kentin ancak bireyler arasındaki eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasıyla sağlanabileceğini dile getiren Altepe, "Yardımlaşma bizim kültürümüzün en önemli parçalarından biri. Bize böyle bir kenti miras bırakan ecdadımız, hizmetçiler için, yoksullar için bile vakıflar kurmuş. Sosyal hayatın aksamadan sürmesi, her türlü kültürel rengin yaşatılabilmesi için biz de ecdadımızın yolundan gidiyoruz. İstiyoruz ki, yoksulluk ortadan kalksın ve toplumsal denge sağlansın. Bu kapsamda valilik ve kaymakamlıklarımız başta olmak gerek merkezi gerekse yerel yönetimler çok yönlü çalışmalar yapıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

Yoksul vatandaşların ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamak için yapılan bu yardımların arkasında özverili bir çalışmanın yattığını hatırlatan Altepe, şunları söyledi: "Benim eşimin de içinde olduğu Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu, insanların yüzünü güldürebilmek için fedakarca gece gündüz çalışan bir kadrodur. Gelir elde edebilmek ve bu gelirle yoksullara yardım edebilmek için dikim atölyelerinde çeyiz mantı evinde mantı yapıyorlar. Buradan elde edilen gelirlere alışveriş merkezi ve market sahiplerinden gelen desteklerle bu yardımlar çığ gibi büyüyor. Gerçekten yardıma ihtiyacı olanlar saha çalışmasıyla belirleniyor ve sistemli gıda veya giyecek yardımları yapılıyor. Yılda 6 bin kişiye bu yardımların ulaştırıldığı düşünülürse yapılan işin önemi çok daha iyi anlaşılır. Bu yapılanların ardından bir güler yüz görmek ve hayır duası almak bizlere yetiyor."

Altepe, konuşmasının ardından yardıma muhtaç vatandaşlara sürekli yardımda bulunan Çelik Kundura'nın sahibi Rıdvan Çelik'e plaket verdi.

Gönül Dostları Sosyal Yardım Dağıtım Merkezi'nin açılış kurdelesini eşi Hüsniye Altepe ve protokol üyeleriyle birlikte kesen Başkan Altepe, daha sonra merkezi gezdi. Başkan Altepe, yardım almaya gelen bir ailenin çocuğuna verilen ayakkabıları da bizzat kendisi giydirdi.