Avrupa'daki Türk gençleri Dolmabahçe'yi gezdi...

Avrupa'da yaşayan Türk gençleri, "Avrupa'daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor" projesi kapsamında İstanbul'u geziyor.

Gençlik ve

Avrupa'da yaşayan Türk gençleri, "Avrupa'daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor" projesi kapsamında İstanbul'u geziyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Avrupa'daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor" projesiyle Türkiye'ye gelen gençler, bugün Dolmabahçe Sarayı'nı gezme fırsatı buldu.

Proje kapsamında ülkemize gelen 350 Türk genci, 13 gün sürecek olan gezi programının 3. gününde Dolmabahçe Sarayı'nı gezdikten sonra Miniatürk, Panorama 1453 Fetih Müzesi, Yuşa Tepesi, Yoros Kalesi ve Anadolu Kavağı'nı ziyaret etti.

Gezdikleri mekanlardan oldukça etkilenen gençler, kendi kültürleri ve tarihleri hakkında kapsamlı bilgi edinerek İstanbul'un kültürünü yansıtan bu mekanları yerinde yaşama fırsatı buldular.

Fransa, Hollanda, Belçika'da yaşayan ve daha önce Türkiye'ye gelme fırsatı bulamamış olan gençler, İstanbul'u ziyaret etmenin ve kendi kültür ve tarihlerini yakından tanıma imkanı sağlayan bu projenin gerçekleştirilmiş olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Avrupa'dan gelen gençler, dün Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı ve Kapalı Çarşı gibi İstanbul'daki tarihi yarımada kültürünü simgeleyen mekanları gezerek bu mekanlarda bulunmanın heyecanını yaşadı.

Gençler bugün ise önce Dolmabahçe ve Miniatürk'ü öğleden sonra ise Panorama 1453 Fetih Müzesi, Yuşa Tepesi ve Yoros Kalesi ile Anadolu Kavağı'nı gezdi.

Türk tarihi ve kültürünü doyasıya yaşayacakları bu projede gençler, İstanbul'dan sonra sırasıyla; Edirne, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Afyonkarahisar, Konya ve Ankara illerinde tarihi, kültürel ve milli değerlerimizi ön plana çıkaran yerleri ziyaret etme ve gezme fırsatı bulacaklar.

Gençlerin yarınki programı şöyle;

4. Gün (10 Temmuz 2010-Cumartesi)

07.00-08.00Kahvaltı ve Edirne'ye Hareket EDİRNE

12.00-12.30Edirne'ye Varış ve Otellere Yerleşme

12.30-13.30Öğle Yemeği

13.30-20.00Şehir Gezisi (Selimiye Camii, Şükrü Paşa Anıtı, Beyazıt Külliyesi, Karaağaç Lozan Anıtı, Söğütlük Orman İçi)

20.00-21.00Akşam Yemeği

21.00-23.30Şehir Gezisi (Kapalı Çarşı ve Saraçlar Caddesi)