Aksaraylı Öğrenciler Memleketlerine Uğurlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Adıyaman'a gelen Aksaraylı öğrenciler yaklaşık bir haftalık ziyaretin ardından memleketlerine uğurlandı.

Genç nesillerin ülkeyi daha yakından tanımalarına imkan hazırlamak; değişik illerde yaşayanlar arasında sevgi, arkadaşlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek amacıyla yürütülen proje kapsamında Adıyaman'a Aksaray'dan gelen 171 öğrenci ilin yetkilileri tarafından ağırlandı.
Proje ekibi tarafından hazırlanan gezi programı kapsamında öğrenciler Nemrut Dağı, Perre Antik Kent, Atatürk Barajı'nda feribot seferi, Cendere Köprüsü, Karakuş tepesi, Arsemia bölgesi, müze, Oturakçı Pazarı'nı gezerken, Safvan Bin Muattal mevkiinde öğrenciler resmi bir törenle fidan diktiler. Çeşitli etkinliklere katılan öğrenciler doyasıya eğlendiler.
Aksaraylı öğrencileri Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Milli Eğitim Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Ali Tanrıverdi ve proje ekibi uğurladı. Aksaraylı öğrencilerden birçoğunun uğurlama esnasında duygulandığı gözlendi.
Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Aksaraylı öğrenciler ile çok önemli köprülerin kurulduğu belirterek, öğrencilerin Adıyaman'dan memnun ayrılmalarından dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.
(AHM-EA-Y)