Turistik gezi gibi otobüslerle dilenmeye geliyorlar

İzmir'de Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğü Huzur timleri, Alsancak bölgesinde dilenci, işportacı ve korsan otoparkçıl

  İzmir ' de Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğü Huzur timleri , Alsancak bölgesinde dilenci , işportacı ve korsan otoparkçılara karşı ortak bir operasyon düzenledi . 6 korsan otoparkçı , 6 seyyar satıcı ve 11 dilenci olmak üzere toplam 23 kişi hakkında tutanak düzenlendi . Operasyon sırasında yakalanan dilencilerin , perşembe günleri otobüslerle Kula ilçesinden cuma namazı sırasında camilerde dilenerek geri döndüğü belirlendi . Zabıta memurları , kucağında kundaklı bebeği olan bir kadına işlem yaparken arkadaşları çocuğa bakmak zorunda kalınca ilginç görüntüler ortaya çıktı .

ÇOCUKLAR AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

Dilenci kadınların yanında bulunan dört çocuk , ailelerine teslim edilmek üzere alıkonuldu . Üstlerinden çıkan paralara ve işportacıların mallarına da el konuldu . Küçük çocuk çalıştırdıkların için şahıslar hakkında cezai işlem başlatıldı . Dilenciler , kimlik tespitlerinden sonra serbest bırakıldı . Bu arada çığırtkan yoluyla broşür dağıtan bir kafeteryaya 143 lira para cezası kesildi .

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan , ilçe sınırları içinde huzuru sağlamak amacıyla sık sık operasyon düzenlediklerini belirterek , " Şikayetler ve kendi tespitlerimizin ardından , Alsancak semtinde geniş çaplı bir operasyon düzenlendi . Konak sınırları içinde zabıta memurlarımız ve İzmir Emniyeti ' yle ortaklaşa yürüttüğümüz denetimlerle çığırtkanlara , seyyar satıcılara , korsan otoparkçılara ve dilencilere fırsat vermiyoruz . " dedi .

KULA ' DAN OTOBÜSLERLE GELİYORLAR

Belediye Zabıta Müdürü Engin Çetin ise Kula ' dan perşembe günü otobüslerle gelen dilencilerin , Basmane ' deki otellerde kaldığını ve dilendikten sonra cuma akşamı döndüğünü belirterek , bu işi profesyonelce yaptıklarını vurguladı .

6 AYLIK DİLENCİ

6 aylık bebeğiyle dilencilik yapan genç bir kadın ise geçimlerini sağlamak için başka çareleri olmadığını idida etti . Adının Rıfat olduğu öğrenilen bebek , her şeyden habersiz etrafına gülücükler dağıttı . Güler yüzüyle kendini zabıta ekiplerine sevdiren Rıfat bebek , uzun süre kucaklarda dolaştı .