Kızıltepe, Türkiye birincisi çıkarmanın gururunu yaşıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda soruların tamamını doğru cevaplayan Ömer Eksik 500 tam puan alarak Türkiye birincileri

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda soruların tamamını doğru cevaplayan Ömer Eksik 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına girdi.

Sur & Anafen Dershanesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada SBS'de soruların tamamını doğru cevaplayan öğrencileri Ömer Eksik'in Türkiye birincisi olduğunu açıkladı. Sonuçların sürpriz olmadığını söyleyen Dershane Müdürü Ali Karabağ, "Öğrencimiz için belki bir ilk olan bu Türkiye birinciliği hepimizi mutlu etmiştir. Öğrencimize, velilerimize ve öğretmen arkadaşlara gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz bu başarıyı Ömer'den bekliyorduk. Çünkü performansı iyiydi, sınavdan sonra geldi, tüm soruların doğru olduğunu söyledi. Doğu ve Güneydoğu insanına imkân sağlandığı zaman büyük başarılar getirebiliyor. Öğrencimiz Ömer Eksik bugün bunu Tüm Türkiye'ye gösterdi. Kendisini tebrik ediyorum." dedi.

Türkiye birincisi olan Ömer Eksik de başarısında dershane ve okul öğretmenlerinin katkısının büyük olduğunu söyledi.

Başarılı öğrencinin babası Ömer Eksik'in babası Selim Eksik be oğlundan bu başarıyı beklediğini ifade etti. Baba Eksik, "Mardin Özel Atak Koleji ve Anafen öğretmenlerinin çok katkısı oldu. Oğlumun başarısından dolayı çok mutluyum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç da ilçenin gurur kaynağı olan Ömer Eksik'in başarısına ilişkin olarak şunları söyledi:

"Sözün bittiği yerdeyiz. Ömer, Kızıltepemizin gururu oldu. Kendisini ve ailesini tebrik ediyoruz. Emeği geçen bütün dershane yönetimine, öğretmen arkadaşlara okul müdürüne teşekkür ediyorum. Ömer emeğinin karşılığını aldı. Tarifi mümkün olmayan bir sevinç yaşıyoruz."