Kalkınma örgütü değiliz devletten fazla yatırım yapmamız gerçekçi olmaz
TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ü...
TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği ( TÜSİAD ) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner , DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ' yi kabul etti . Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Boyner , Doğu ' ya yapılan yatırımlarla ilgili soru üzerine TÜSİAD ' ın bir kalkınma örgütü olmadığını tekrarlayarak ' Cumhuriyetin 85 yılında , devletin yaptığı toplam yatırımın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ' ne giden kısmı yüzde 10 , hatta bunun altında . TÜSİAD üyelerinin de yatırımlarının toplamına bakarsanız biz aşağı yukarı devlet ile aynı seviyede yatırım yaptık gibi görünüyoruz . Yani TÜSİAD ' ın neticede bir kalkınma örgütü olmadığı için devletten daha fazla herhangi bir bölgeye yatırım yapması çok gerçekçi değil ' diye konuştu . Ümit Boyner , DİSK ' le görüşmelerinde 4 ortak fikirde uzlaştıklarını söyledi ve konu başlıklarını şöyle sıraladı : anayasa , terör , işsizlik ve bölgesel kalkınma . Boyner , istihdam konusunda ise işsizliğin herkesin sorunu olduğunun altını çizerek , ' Bizler için de önemli olan değer , istihdam yaratmak , ekonomik gelişimin önünü açmak . Bu anlamda , her noktada aynı düşünmesek bile ortaya , iyi bir ekonomik model konması , için ortak çalışmalar yürüteceğiz ' dedi .
Kadın eli , TÜSİAD ilişkilerine de yansıdı
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ise konuşmasında farklı çıkar gruplarını temsil etmelerine rağmen ortak hareket etmelerinin örnek olması gerektiğini söyledi . DİSK olarak TÜSİAD ile ilişkilerine de değinen Çelebi , TÜSİAD ' daki değişim sürecinin yeni olmadığını , ' ' TÜSİAD başkanlığına kadın eli değdikten ' ' sonra daha sıcak ilişkiler yaşadıklarını belirtti .
Daimler ' in üretimi 5 saat durdu
DÜN gece İspanya ile Dünya Kupası yarı finalinde karşılaşan Almanya ' da , Mercedes ' in üreticisi konumundaki Daimler , işçilerin maçı izleyebilmeleri için ilginç bir uygulamaya gitti . Şirket işçilerin maçı izleyebilmeleri için gece vardiyası saatlerinde bir gecelik değişik yaptı . Buna göre , fabrikalarda akşam vardiyası Türkiye saatiyle 23 yerine 20 . 30 ' da sona erdi . 23 ' te başlaması gereken gece vardiyası ise gece 02 ' de başladı . Yani fabrikalarda 5 . 5 saat üretim yapılmadı .
Akşam