İstanbul'da Miraç Kandili coşkusu yaşandı

Hz. Muhammed'in Recep ayının 27. gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksâ'ya, oradan ilahi huzura yükselmesinin kutlandığ

Hz. Muhammed'in Recep ayının 27. gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksâ'ya, oradan ilahi huzura yükselmesinin kutlandığı Miraç Kandili'nde, Müslümanlar camilere akın etti. Günahlarının affedilmesi için Yaradan'a dua eden Müslümanlar, yağmura rağmen camileri doldurdu.

Miraç Kandili, yoğun yağışa rağmen İstanbul'un bütün camilerinde coşku içinde kutladı. O çoşkunun yaşandığı yerlerden biri de Sultanahmet Camisiydi. Sultanahmet Camisi'nde düzenlen Miraç Kandili programına ilgi büyük oldu.

İstanbul'dan ve yurdun çeşitli yerlerinden gelen binlerce insan, kandil coşkusunu yaşamak için Sultanahmet Camii'nin avlusunu doldurdu. Abdestler alındıktan sonra akşam namazı kılındı. Müslümanlar dışarıda yağan yağmura aldırmadan camileri hınca hınç doldurdu.

Geçmiş günahların affedilmesi ve mağfiret dilemek için duaların edildiği gecede, ilahiler okundu.

Kandil gecesini idrak etmek için Sultanahmet Camisi'ne geldiğini ifade eden Necmettin Avcı, "Danimarka'da yaşıyorum. Kandili daha feyizli yaşamak için tarihi camileri ziyaret ettim. Tüm İslam aleminin kandilini kutlarım." ifadelerini kullandı.

Sultanahmet Camisini görmek için Sivas'tan geldiklerini belirten iki kız kardeş de şehit kanının durması için dua ettiklerini dile getirdi.