Almanya-İspanya: 0-1 (maçın geniş özeti ve golünü izle)

Dünya Kupası 2010 Almanya-İspanya yarı final mücadelesinde kıyasıya bir mücadelen galip gelen İspanya oldu. Dünya Kupası'nda İspanya tarihinde ilk kez adını finale yazdırdı ve finalde Hollanda ile eşleşti. Almanya-İspanya maçının geniş özeti ve muhteşem golü için tıklayınız...

Almanya-İspanya: 0-1 (maçın geniş özeti ve golünü izle)
  Dü ; nya Kupası 2010 Almanya-İspanya yarı final mü ; cadelesinde kıyasıya bir mü ; cadelen galip gelen İspanya oldu . Dü ; nya Kupası ' nda İspanya tarihinde ilk kez adını finale yazdırdı ve finalde Hollanda ile eşleşti . Almanya-İspanya maç ; ının geniş ö ; zeti ve muhteşem golü ; iç ; in tıklayınız . . .

ALMANYA 0 - 1 İSPANYA
Gol : Puyol ( 73 ' )

Dü ; nya Kupası ' nın ikinci yarı final maç ; ı Durban ' da Almanya ile İspanya arasında oynandı . İlk yarısı golsü ; z biten maç ; ta İspanya , 73 . dakikada Puyol ' un attığı kafa golü ; yle karşılaşmayı kazandı ve Dü ; nya Kupası ' nın finalinde Hollanda ' nın rakibi oldu .

MAÇ ; IN Ö ; ZETİ

İspanya maç ; ın hakimi

Durban ' daki karşılaşmanın ilk yarısında topa daha ç ; ok sahip olan taraf İspanya olmasına rağmen iki takım da pozisyon bulmakta gü ; ç ; lü ; k ç ; ekti . İspanya , ö ; zellikle ilk 15 dakikada Villa ve Puyol ' la gole yaklaştığı iki pozisyon dışında rakip onsekize girmekte zorlanırken , Almanya ' nın tek yarım pozisyonunda ise Mesut Ö ; zil ceza sahasında yerde kaldı ama hakem bu pozisyonu devam ettirince maç ; ın ilk yarısı golsü ; z sona erdi .

Puyol final yolu

Durban ' daki maç ; ın ikinci yarısında ise İspanya vitesi artırarak başladı ve ilk 15 dakikada gole yakın pozisyonlar buldu . Almanya bu dakikalarda Kroos ' la bulduğu yegane gol pozisyonunu kaç ; ırırken , İspanya ' da kaptan Puyol 72 . dakikada sahneye ç ; ıktı ve Xavi ' nin kornerini mü ; thiş bir kafa vuruşuyla ağlara gö ; nderdi .

Kalan dakikalarda Almanya topuyla tü ; feğiyle yü ; klenirken , İspanya da kontrataklarla ikinci gole yaklaştı . Ancak iki takımın ataklarından da gol ç ; ıkmayınca Dü ; nya Kupası ' nın finaline ç ; ıkan ikinci takım İspanya oldu .


MAÇ ; TAN NOTLAR

Mü ; ller ' in yerine Trochowski

Almanya teknik direktö ; rü ; Joachim Lö ; w , İspanya jkarşısında cezalı olan Thomas Mü ; ller ' in yerine beklendiği gibi Kroos ' a değil Hamburglu oyuncu Trochowski ' ye ilk 11 ' de yer verdi . Kroos , Cacau ya da Marin gibi oyuncular yerine defansif yö ; nü ; gü ; ç ; lü ; olan Trochowski ' yi tercih eden Lö ; w ' ü ; n takımı da diğer maç ; lara oranla daha durgun ve temkinli bir futbol oynadı .

İspanya ' da Torres yedek

İspanya teknik direktö ; rü ; Vicente del Bosque bu ö ; nemli maç ; ö ; ncesi kritik bir karar vererek formsuz golcü ; sü ; Fernando Torres ' i kızağa ç ; ekti ve Barcelona ' dan tanıdığımız Pedro ' ya ilk 11 ' de gö ; rev verdi . Almanya karşısında Villa ileri uç ; ta gö ; rev alırken , Pedro sağ kanatta , Iniesta da solda oynadı .

MAÇ ; TAN DAKİKALAR

6 ' İSPANYA GOLE YAKLAŞTI! Xavi ' nin şahane ara pasıyla Villa birdenbire kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak aç ; ısını zamanında kapatan Neuer , bu vuruşu ö ; nledi .

14 ' PUYOL GOLE YAKLAŞTI! İspanya korneri sonrası Iniesta sağ kanattan ortaya kesti , Puyol ' un yakın mesafeden kafa vuruşu az farkla auta gitti .

19 ' Sergio Ramos sağ ç ; aprazda ç ; ok dar bir aç ; ıdan kaleyi gö ; rdü ; ama top dışarıya gitti .

30 ' Xabi Alonso maç ; ın gidişatına sinirlenmiş olacak Namibya sınırı civarından bir şut denemesi yaptı ama top dışarıda .

32 ' TROCHOWSKİ İYİ VURDU! Beklenmedik bir anda yaklaşık 30 metreden ç ; ok sağlam vurdu Trochowski , kaleci Casillas son anda kornere ç ; eldi .

35 ' Sağ kanattan Khedira ' nı ortası tehlikeli geldi İspanya ceza sahasına ama Casillas ç ; ıktı ve bu topu yumrukla uzaklaştırdı .

45+1 ' MESUT PENALTI BEKLEDİ! Alamnya kontratağında Klose ' nin pasıyla bomboş durumda ceza sahasına giren Mesut , Ramos ' un mü ; dahelesiyle yerde kaldı ama maç ; ın hakemi oyunu devam ettirdi .


50 ' XABI ALONSO NEFİS VURDU! Xabi Alonso yine ceza sahası dışından ç ; ok sağlam vurdu ama top bir kez daha uta gitti .

55 ' Villa , ceza sahasının hemen dışından şık bir plase ç ; ıkardı sağ ayağıyla , top direk dibinden dışarıya gitti .

58 ' İSPANYA İNANILMAZ GOLÜ ; KAÇ ; IRDI! Sol kanttan gelişen atakta ö ; nce Villa gerideki Pedro ' ya ç ; ıkardı , onun şutunu Neuer gü ; ç ; lü ; kle kurtardı . Daha sonra gelişen atakta ise Iniesta ' nın son ç ; izgiden ortaladığı topu Villa dokunup boş kaleye atamadı . Maç ; ın en net gol fırsatıydı .

61 ' KLOSE VURAMADI! Sol kanattan gelen ortada savunmadan seken topu Klose ceza sahası iç ; inden kaleye gö ; nderdi ama top dışarıda .

63 ' RAMOS PENALTI BEKLEDİ! Gö ; bekten ceza sahasına atılan ara pasa Ramos hareketlendi , Podolski ' nin mü ; dahelesiyle yerde kalıp hakeme baktı ama oyun devam etti .

68 ' Villa kendi ç ; abasıyla sağ ç ; aprazda onsekize girip dar aç ; ıdan kaleyi zorladı ama Neuer yine başarılıydı .

69 ' ALMANYA GOLE Ç ; OK YAKLAŞTI! Sol kanatta Mesut ' un nefis pasıyla Podolski buluştu ve arka direğe ortaladı . Kroos ' un bomboş durumda yaptığı vuruşu Casillas zorlukla kurtardı .

73 ' GOOOLLLL!! PUYOL ATTI!! Sol kanattan Xavi ' nin kullandığı kornerde yay ü ; stü ; nden koşarak gelen Puyol topla en tepe noktada buluştu ve dü ; zgü ; n bir kafa vuruşuyla takımını ö ; ne geç ; irdi .

82 ' PEDRO KAÇ ; IRDI! İspanya kontratağında Alamn savunması 2 ' ye 1 yakalandı ama topla ceza sahasına giren Pedro , pas vermekte geç ; kalınca Alman savunması aç ; ıyı kapattı ve pozisyonu ö ; nledi . Goal