Yozgat Uzunlu'da kaplıca tesisleri turizme kazandırılacak

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi Uzunlu Belediyesi, beldedeki kaplıca tesisleri termal turizmine kazandıracak.

Boğazlıyan Kaymakamı Osman Kıvanç, beldede

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi Uzunlu Belediyesi, beldedeki kaplıca tesisleri termal turizmine kazandıracak.

Boğazlıyan Kaymakamı Osman Kıvanç, beldedeki atıl durumdaki alaturka hamam ve havuzlarda incelemelerde bulundu. İlçenin jeotermal kaynaklar açısından zengin bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Kıvanç, "Uzunlu beldemizde de sıcak su umudumuz var. Belediye bu yönde ciddi ölçüde adımlar atıyor. Dileğimiz Uzunlu beldemizin de termal turizmine kazandırılması." dedi.

Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç'tan bilgi alan Kaymakam Kıvanç; "Uzunlu beldemizde dönemin imkânları çerçevesinde yıllar önce yaptırılan ancak son yıllarda kullanılmayan hamam ve havuzlardan oluşan yeterli sıcaklıkta suya sahip olmasa da bir altyapıya sahip. Uzunlu Belediyesi bu tesislere yeniden hayat vermek ve bölgede yapılacak jeofizik etütleri ve sondaj çalışmalarıyla daha yüksek sıcaklıkta suya ulaşılması yönünde bir çalışma içerisinde. Kaymakamlık olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Dileğimiz, Uzunlu beldemizin de termal turizmine kazandırılması." şeklinde konuştu.

Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç, beldeyi termal turizmiyle tanıştırma gayreti içerisinde olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Barajıyla, parkıyla, yeşilin neredeyse her tonuna sahip eşsiz güzellikteki doğa yapısıyla göz kamaştıran beldemizi termal turizmi ile taçlandırmak istiyoruz. Hâlihazırda kullanılmayan hamam ve havuzlarımızın yanı sıra, 20 bin metrekare de termal tesislerin yapılabileceği bir alanımız mevcut. Jeofizik etüt çalışmalarını müteakip, 50 – 55 derece sıcak suya ulaşırsak, jeotermal tesisleşme noktasında adım atacağız. Kalkınma ajanslarıyla, firmalarıyla da işbirliğine gideceğiz." diye konuştu.

Koç, 1970'li yıllarda dönemin belediye başkanı Abdullah Koç tarafından yaptırılarak hizmete sunulan ve 31 derece sıcak suya sahip olan alaturka hamam ve olimpik ölçülerdeki iki adet havuzun yaklaşık 20 yıldır kaderine terk edildiğini hatırlattı. Koç, bu tesisleri atıl vaziyetten kurtarmanın yanı sıra yeni kaynaklarla Uzunlu'yu termal turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.