Adana Valisi Atış Ceyhan'da Açılışa Katıldı

Adana Valisi İlhan Atış, Ceyhan'da katıldığı Sürekli Eğitim Merkezi'nin açılışında "Ceyhan, Adana'nın yüzük taşıdır" dedi.

Adana Valisi Atış Ceyhan'da Açılışa Katıldı
  Vali Atış , Ceyhan Ticaret Odası ( CTO ) bünyesinde İŞKUR , KOSGEB ve Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı Şirketi ' nin ( BTC ) işbirliğiyle kurulan Sürekli Eğitim Merkezi ' nin açılışında yaptığı konuşmasında gençlerin meslek sahibi olmaları gerektiğinin önemine değindi . Bulunduğu konum nedeniyle Ceyhan ' ın sürekli büyüyeceğini ifade eden Vali Atış , " Ceyhan Adana ' nın yüzük taşıdır . Yılda 150 milyon ton petrolün aktığı , 10 milyon ton petrolün işlendiği rafinerisi , petro-kimya tesisleri ile geleceğin en zengin , en büyük kentlerinden biri olacaktır . Bu noktada nitelikli eleman ihtiyacının karşılaması büyük önem taşıyor . Burada açılışını yaptığımız merkez , önemli bir yatırımdır . Gençlerimiz burada alacakları eğitimle geleceklerini de garantilemiş olacaklar . Merkezin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " dedi .
İŞKUR Genel Müdürü Doç . Dr . M . Kemal Biçerli ise merkezin açılmasının istihdam açısından önemli olduğunu belirterek , " Ülkemizde ciddi anlamda işgücü ve emek piyasası uyumsuzluğu var . Yani ; mesleksizlik mi , işsizlik mi gibi bir tartışması var . Bu nedenle yaygın eğitim çok önemli . Küreselleşen dünyada yönetim teknolojileri de sürekli değiştiği için bilgi ve becerilerin de güncellenmesi kaçınılmaz oluyor . Bu anlamda merkezin açılmasını çok önemsiyorum " diye konuştu .
BTC Genel Müdürü Can Suphi de konuşmasında , şirket olarak sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde boru hattı güzergahı üzerinde yaşayan vatandaşlara destek olmayı görev saydıklarını dile getirerek merkezin kurulmasına katkı sağladıkları için gurur duyduklarını ifade etti .
Merkez hakkında bilgi veren CTO Başkanı Ali Duru , sürekli eğitim merkezinin faaliyete geçmesinin gençler için önemli bir fırsat yaratacağını belirterek , şunları kaydetti :
" Merkezimizde 3 eğitim sınıfı ile birlikte , değerlendirme merkezi , test ve uygulama merkezi mevcut . Teorik ve uygulamalı olarak 36 farklı mesleki kurs düzenleyip yılda yaklaşık 720 işsiz gencimizi meslek sahibi yapacağız . Kurslarımız iş garantili olacaktır . Kursiyerlere vereceğimiz sertifikalar da Avrupa Birliği standartlarında olacaktır . "
Açılışa KOSGEB Hizmet Merkezleri Koordinasyon Daire Başkanı Ahmet Alperen , Kaymakam Gürbüz Karakuş , Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü , İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat , Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık , Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş ile çok sayıda davetli katıldı .