'Kazım Koyuncu Pkk Sempatizanı Değildir' Artvin

5 yıl önce hayatını kaybeden sanatçı Kazım Koyuncu'nun ağabeyi Hüseyin Koyuncu, 'Terör örgütüne Kazım gibi bir insanı sempatizan olarak göstermeleri, ailemizi zedeleyen ve yaralayan bir şeydir.

  5 yıl önce hayatını kaybeden sanatçı Kazım Koyuncu ' nun ağabeyi Hüseyin Koyuncu , ' Terör örgütüne Kazım gibi bir insanı sempatizan olarak göstermeleri , ailemizi zedeleyen ve yaralayan bir şeydir . Kazım Koyuncu PKK se
mpatizanı değildir ve böyle bir şey asla olamaz ' dedi .
Koyuncu , AA muhabirine yaptığı açıklamada , Diyarbakır ' da görülen bir davanın sonucuyla ilgili olarak bugün bazı gazetelerde yer alan ' Kazım Koyuncu ' nun terör örgütü PKK sempatizanı olarak gösterildiği ' yönündeki haberleri değerlendirdi .
Kardeşinin bir duruşu olduğunu ifade eden Koyuncu , ' Devrimci bir duruşu , devrimci bir kişiliği vardı . Bunu zedelemek , ona olan sevgiyi azaltmak için yapılan oyunlardır . Kazım Koyuncu Karadenizlidir ' dedi .
Kazım Koyuncu ' nun Türkiye ' nin her yerinde konserler verdiğini vurgulayan Koyuncu , ' Konserlerinde halkla bütünleşti . Güneydoğu ' da yaşayanlar da bizim insanlarımız . Halkla içe içe yaşadı . Koyuncu , bütün halkların kardeşiliğine inanırdı " diye konuştu .
Kazım Koyuncu ' nun şiddeti ve savaşı hiçbir zaman desteklemediğini kaydeden Hüseyin Koyuncu , şunları söyledi :
' Terör örgütüne Kazım gibi bir insanı sempatizan olarak göstermeleri ailemizi zedeleyen ve yaralayan bir şeydir . Ama herkes biliyor ki Kazım ' ın ne olduğu ortada . Şunu açıkça belirtiyorum , Kazım Koyuncu PKK sempatizanı değildir ve böyle bir şey asla olamaz . '
06 . 07 . 2010 19 : 39 : 57