İnkur Belediyesine Tyçp Desteği

Ordu İş Kurumu, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında eğitim verdiği işsizleri belediye çalışmalarında görevlendiriyor

İnkur Belediyesine Tyçp Desteği
Ordu İş Kurumu, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında eğitim verdiği işsizleri belediye çalışmalarında görevlendiriyor. İş Kur, Ünye-İnkur Belediyesinin mahalle yollarının düzenlenmesi bakım ve onarımlarının yapılması çalışmalarına 6 personel göndererek destek verdi.
Beldenin İncirli mahalle yolunun yapımı için gerekli eleman ihtiyacını İş Kur'dan sağlayan İnkur Belediyesi greyder, kamyon ve diğer araçlar ve belediye personeli ile birlikte çalışmalarını hızla sürdürülüyor İnkur Belediye Başkanı Mehmet Okuyucu, İş Kur Ordu il Müdürlüğü ile yaptıkları protokol gereği 6 adet İş-Kur personelini 6 ay belde de belediye hizmetlerinde çalıştırarak daha hızlı hizmet edeceklerini söyledi. Başkan Okuyucu, "Zaten kıt imkanlarımızla yürüttüğümüz bu hizmet yarışında bu çalışmalarımızda bize destek olan İş Kur Ordu il Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.
TOPLUM YARARINA ÇALIŞMA PROGRAMI (TYÇP) NEDİR?
Toplum yararına bir iş ya da hizmetin geçici olarak yürütüldüğü bir istihdam-eğitim modeli olan TYÇP, bu kapsama alınan kişilerin kendi istekleriyle toplum yararına bir işte geçici olarak en fazla 6 ay istihdamlarını, işçilere asgari ücret ödenmesini ve SGK primlerinin karşılanmasını öngörüyor. TYÇP Programları ile katılımcılara kısa süreli işbaşı eğitimi ve iş arama teknikleri eğitimi verilirken, bunlara ilave olarak kazanılan iş deneyimi ve iş disiplini ile programa katılanların kalıcı şekilde istihdam edilebilmeleri amaçlanıyor.