İl Genel Meclisi Temmuz Toplantıları Başladı

Balıkesir İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları başladı

İl Genel Meclisi Temmuz Toplantıları Başladı
Balıkesir İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları başladı. Rutin gündem maddelerinin görüşüldüğü meclisin açış konuşmasını yapan İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, tüm üyelere gösterdikleri hassas çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Özmerkez'deki İGM Salonu'ndaki toplantıda mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan Özel İdare 1. İşhanı ikinci katındaki 3 işyeri geçici olarak 6 aylığına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığına tahsis edildi. Ayrıca, Balıkesir 2. Noterliği ile Diş Hekimleri Odası'nın Özel İdare 1. İşhanındaki yerlerinin geçici süre ile kira karşılığı tekrar tahsisleri mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Özel İdare 2. Çarşı ve İşhanı 4. katında bulunan işyeri de Balıkesir Valiliğinin talebi ile Balıkesir Pamukçu Termal Turizm ve Ticaret A.Ş.'ye (BALPAŞ) tahsis edildi.

CHP GRUBUNDAN MERA KOMİSYONUNA, "RED" TEŞEKKÜRÜ
Toplantının son gündem maddesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Bandırma İGM Üyesi İsmet Koçyiğit, Aralık 2009'da gündeme gelen Bandırma'daki termik santral yapımıyla alakalı talebi ret kararı ile geri çeviren Balıkesir Mera Komisyonu'na teşekkür etti. İGM Başkanı Mehmet Akif Okur'un, "Şahsınız adına mı, grubunuz adına mı söz istiyorsunuz?" sorusu üzerine CHP Grup Başkan Vekili Namık Havutça'nın yanına gidip izin aldıktan sonra grubu adına konuşacağını söyleyip kürsüye çıktı. İsmet Koçyiğit Bandırma'da faaliyet gösteren AB Gıda isimli şirketin Dutlimanı köyü yöresinde termik santral yapma isteğiyle alakalı EPDK tarafından aldığı izne dayanıp Mera Komisyonu'ndan yer tahsisi talebine red kararı verilmesinden dolayı teşekkür etti. Bandırma'nın hasta bir ilçe olduğunu ileri süren Koçyiğit, bu şekildeki girişimlerin başta çevre ve doğrudan insanlara zarar vereceğini, insanları hasta edeceğini anlattı. Rüzgar Enerji Santrallerinin kamu yararı olduğu için onaylanmasının son derece doğru karar olduğunu, termik santral kurulmasıyla alakalı ret kararının da aynı şekilde olumlu olduğunu tekrarlayan Koçyiğit Bandırma'daki mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. İsmet Koçyiğit, Mera Komisyonu'ndan edindiği ve içinde son 10 yıldır Bandırma Dutlimanı köyü yöresine kimlerin talepte bulunduğunu gösteren listeyi , "gizli belge" gerekçesiyle açıklamadı. İGM'deki CHP Grup odasında basın mensuplarıyla konuşan İsmet Koçyiğit bir muhabirin belgeyi ısrarla istemesine karşılık, "Biz siyasetçiyiz, hayatım söz konusu. Bunlar gizli bilgiler" diyerek kendisinin bir şekilde edindiği 10 yıllık Dutlimanı köyü talep listesini vermedi. CHP'li üye, termik santrale ret kararı veren Mera Komisyonu kararının bulunduğu belgelerin altındaki komisyon üyelerinin isimlerini de özellikle çıkardığını söyledi. Mera Komisyonu söz konusu termik santral yapımıyla alakalı talebe itiraz ve yenilenen talep üzerine ikinci defa ret kararı vermişti.

MHP'DEN CHP'YE POPÜLİSTLİK SUÇLAMASI
MHP Grup Başkan Vekili Soner Demirel, CHP grubunu popülistlikle suçladı. Soner Demirel, "Söz konusu termik santral talebiyle alakalı 2009 yılında mecliste konu ele alınmış üzerinde görüşler ifade edilmiş, nihayet Mera Komisyonu'nun ret kararı ile konu kapanmıştı. Ancak, CHP'lilerin sırf gündeme gelmek amacıyla bu hususu ısıtıp basın kanalıyla kamuoyu gündemine taşıması ilginç. Popülistlikten başka bir şey değil. Şu anda ortada termik santralle ilgili bir şey yok çünkü. Ancak, rüzgar santralleri var, bunlar da kamu yararı olduğu için meclisimizde de oy birliğiyle kabul ediliyor" dedi.