Ahmet Zorlu'nun Zoruna Ne Gidiyor İstanbul

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 'Ankara'da bütün devlet kurumlarında yabancı marka televizyonları görüyorum.

  Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu , ' Ankara ' da bütün devlet kurumlarında yabancı marka televizyonları görüyorum . Bu çok zoruma gidiyor . Biz önce kendimiz Türk işçisinin , Türk sanayisinin ürettiğini ürünleri kendimiz tüketmeyi öğrenmeliyiz ' dedi .
Ahmet Nazif Zorlu , Condrad Oteli ' nde , ' Elektrik ve Elektronik Sanayi Strateji Belgesi ' ne nihai şeklinin verileceği ' Türkiye Elektrik ve Elektronik Buluşması ' nda yaptığı konuşmada , , dünyada üretim hacmi 6 trilyon dolara ulaşmış olan elektronik sektörünün Türkiye ' deki gelişimine bakıldığında , sektörün ancak 1980 ' li yıllardan sonra hız kazandığını belirtti .
Zorlu , 1980 ' li yıllara kadar Türkiye ihracatının neredeyse tamamının düşük teknoloji ürünlerinden oluştuğunu dile getirerek , 1980 ' li yıllardan sonra orta ve ileri teknoloji ürünlerin payının arttığının görüldüğünü kaydetti .
Geçen yıl açıklanan rakamlara göre Türkiye ' nin ileri teknoloji ihracatının 3 milyar dolar seviyesinde kaldığının görüldüğüne işaret eden Zorlu , bugün Türkiye ' nin 102 milyar dolarlık toplam ihracatının sadece yüzde 3 ' ünün yüksek teknoloji ürünleri olduğunu anlattı .
Zorlu , dünyada Ar-Ge ' ye 180 milyar dolar harcandığını ifade ederek , bu oranın Türkiye ' nin Ar-Ge ' ye ayırdığı kaynağı artırması gerektiğini gösterdiğini belirtti .
Türkiye ' de elektronik sektörü denildiğinde akla gelen Vestel ' in 127 ülkeyi kapsayan geniş bir ihracat haritasına sahip olduğunu ifade eden Zorlu , Vestel ' in her yıl ihracatını ortalama yüzde 20-25 oranında artırdığını bildirdi .
Zorlu , ' Dünyanın farklı noktalarındaki 6 ayrı Ar-Ge merkezimiz ve 800 kişilik ekibimiz ile bilgi ve teknoloji yatırımı yapıyor ve son teknoloji ürünlerimiz ile pazara yön veriyoruz . Vestel yenilikçi ve kimliği sadece elektronik ve beyaz eşyada değil , geleceğin teknolojilerinde de yükseliyor . Geleceğin enerji alternatif enerji ve savunma sanayi alanında insansız uçak geliştirme projelerimiz , inovasyonda öne çıkan en önemli özellikler arasında yer alıyor ' diye konuştu .
Türkiye ' de elektronik sektörünün kendini yeniliyor olmasının , teknolojilere uyum sağlamada ve geleceğin teknolojilerini benimsemede gösterdiği gelişimin , sektörün parlak geleceğine işaret ettiğini anlatan Zorlu , kamu , sanayi ve üniversite işbirliği ile katma değeri yüksek ürünlerin Türkiye ' de üretilmesinin sağlamanın temel hedefleri olduğunu kaydetti .
Zorlu , ' Ankara ' da bütün devlet kurumlarında yabancı marka televizyonları görüyorum . Bu çok zoruma gidiyor . Biz önce kendimiz Türk işçisinin , Türk sanayisinin ürettiği ürünleri kendimiz tüketmeyi öğrenmeliyiz . 1980 ' li yıllarda dövizimiz yoktu . Makine almaya giderdik , önce peşinatı öderdik . Kapalıçarşı ' dan parayı transfer ederdik . Adamlar bizi 4-5 saat kapıda bekletirdi . Ama çok şükür o insanlar şimdi bizi ziyarete geliyor , bizim yüzümüzü görüyorlar ' şeklinde konuştu .

06 . 07 . 2010 13 : 50 : 35