Seren Serengil, otopsi işlemleri tamamlanan bebeğini aldı

Sanatçı Seren Serengil, 6 aylıkken düşük nedeniyle kaybettiği bebeğini Adli Tıp Kurumu'ndan teslim aldı. Serengil'in bebeği, babası Öztürk Serengil'in

Sanatçı Seren Serengil, 6 aylıkken düşük nedeniyle kaybettiği bebeğini Adli Tıp Kurumu'ndan teslim aldı. Serengil'in bebeği, babası Öztürk Serengil'in Çengelköy Mezarlığı'ndaki kabrine defnedilecek.

Seren Serengil'in 6 aylıkken düşük nedeniyle hayatını kaybettikten sonra Ulus'taki Musevi Mezarlığı'na defnedilen bebeğiyle ilgili Adlı Tıp Kurumu süreci tamamlandı. Serengil'in şikayeti üzerine mezardan çıkarılan bebek, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. DNA testinden geçirilen bebeğin kendisin ait olduğu anlaşılınca Serengil, Adli Tıp Kurumu'na gelerek bebeğini teslim aldı.

Adli Tıp Kurumu'na Jeep'iyle gelen Serengil basın mensuplarına açıklama yapmadı. Kurum çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Serengil'in avukatı Azmi Doğan, Seren Serengil'in sağlık durumunun açıklama yapmaya uygun olmadığı için kameraların karşısına kendisinin geçtiğini söyledi. Medyanın bu olayı başından beri takip ettiğini dile getiren Doğan, "Adli Tıp Kurumu'nda DNA testi yapıldı ve çocuğun Seren Hanım'a ait olduğu ortaya çıktı. 15 Aylık bir hukuk mücadelesiydi. Ölümünden itibaren bebeğinin mezarı gösterilmemişti kendisine ancak hukuk vasıtasıyla bu mücadeleyi ısrarla devam ettirdik ve kazandık. Bebeğini şu anda Seren Hanım'ın isteği üzerine babasının mezarının olduğu Çengelköy Mezarlığı'na defnedeceğiz." diye konuştu.

Serengil'in hukuk mücadelesinde gayet dirayetli çıktığını aktaran Doğan, "Çok anne bu tür bir durumda herhalde dayanamayabilirdi. Ben hukuki mücadele verirken çoğu zaman o bana destek oldu. 'Bu işin sonunu getirelim, bırakmayalım' diye destek oldu. Bu mücadeleyi birlikte kazandık." şeklinde konuştu.

Doğan, Seren Serengil'in bebeğini babasının üzerine koyacağını ve artık huzura ereceğine inandığını belirtti.