İstanbullular Plajlara Koştu Ama... İstanbul

Sıcak havadan bunalan İstanbullular, hafta sonu plajlara koştu.

  Sıcak havadan bunalan İstanbullular , hafta sonu plajlara koştu . Bu arada bu yıl içinde ise bugüne kadar 253 kişinin boğulmaktan kurtarıldığı belirtildi .
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ' nden yapılan açıklamaya göre , belediyenin şehir içinde oluşturduğu Çiroz , Menekşe , Güneş , Caddebostan plajlarının yanı sıra , Şile Ağlayan Kaya , Ayazma , Uzunkum , Sofular , Ağva , Durusu-Karaburun , Çanta , Selimpaşa , Kumburgaz , Silivri , Celaliye-Kamiloba , Çilingoz ve Yalıköy olmak üzere toplam uzunluğu 28 , 6 kilometreye ulaşan plajlara , halk yoğun ilgi gösterdi .
Kirlilik nedeniyle yıllardır kapalı olan Güneş Plajı ' nın yeniden halkın kullanımına açılarak İstanbullulara günübirlik tatil imkanı sunulduğu belirtilen açıklamada , bu plajdan pazar günü 1900 vatandaşın yararlandığı , şehir içinde açılan diğer plajlarda da yaklaşık 70 bin vatandaşın denize girerek serinlediği kaydedildi .
Açıklamada , iki bölüm olarak hizmet veren ve 800 metre uzunluğundaki Güneş Plajı ' nın giriş ücretinin normal 15 TL , indirimli ( öğrenci ) 10 TL ve 0-7 yaş ise ücretsiz olduğu , bu ücrete şezlong , şemsiye , soyunma kabinleri , duş , emanet dolapları ve WC alanlarının da dahil olduğu belirtildi .

-253 KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI-

Açıklamada , geçen yıl yaz döneminde ayda ortalama yaklaşık 280 bin kişinin plajlardan yararlandığı ve 2 bin 344 kurtarma vakası gerçekleştiği , bu yıl içinde ise bugüne kadar 253 kişinin boğulmaktan kurtarıldığı belirtildi .
Açıklamada ayrıca 42 ' si Avrupa , 35 ' i Anadolu yakası , 12 ' si de Adalar bölgesi olmak üzere toplam 89 noktadan , düzenli olarak deniz suyu numunesi alındığı da kaydedildi .
05 . 07 . 2010 14 : 18 : 33