Bursa'da 700 yıllık gelenek Kocayayla'da yaşatıldı

Bursa'da, Murad Hüdavendigar Han'ın savaş hazırlığı yaptığı ve Orhan Gazi'nin Nilüfer Hatun ile düğününün gerçekleştiği Kocayayla, Keles Belediyesi ta

Bursa'da, Murad Hüdavendigar Han'ın savaş hazırlığı yaptığı ve Orhan Gazi'nin Nilüfer Hatun ile düğününün gerçekleştiği Kocayayla, Keles Belediyesi tarafından düzenlenen 45. Türk Kültürü Şöleni'ne ev sahipliği yaptı.

Şölene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Milletvekili Mehmet Ocakden, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Şölen alanında vatandaşlara seslenen Altepe, Türk kültürünün yeşerdiği, ecdadın anavatanı olan bu topraklarda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 700 yıllık bir geçmişe sahip olan şenlikler kapsamında yapılan yarışmada dereceye giren kiraz üreticilerine ödüllerini veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kocayayla'yı çekim merkezi haline getirecek bir dizi çalışma yapacaklarının müjdesini verdi.

Balkanlar başta olmak üzere Osmanlı kültürünün eseri olan tüm tarihi değerlere sahip çıktıklarını dile getiren Altepe, "Çünkü ecdadımız, dünyaya insanlığı, temizliği, adaletli yönetimi öğretti. Bizler de onların yolundan yürümeye kararlıyız. Bu bağlamda Keles Belediyesi ile işbirliği yaparak bu topraklara onlara yakışır şekilde hizmet vereceğiz." diye konuştu.

Recep Altepe, konuşmasının ardından şölen kapsamında, yapılan 'en iyi kiraz üreticisi' yarışmasında dereceye girenlere hediyelerini verdi.

Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş da geçen dönem olduğu gibi bu dönem de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den önemli destekler aldıklarını belirterek, günün anısına Altepe ve protokol üyelerine Keles bebeği plaketi hediye etti.