Ak Parti Bingöl İl Başkanlığı'na Yapılan Saldırı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Genç Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binanın en üst katındaki il teşkilatına, saat 23.50 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından henüz cismi belirlenemeyen bir patlayıcı ile saldırı yapıldı. Saldırganların camdan içeri atmak istediği cisim binanın duvarına isabet edince duvarda delik açıldı. Saldırı sırasında binada kimsenin olmaması olası bir can kaybı ve yaralanmayı önlerken, görgü tanıkları, saldırıdan önce ara sokaktan bir bayan ve erkeğin geçtiğini, daha
sonra da patlama sesi duyulduğunu ifade etti. Polis, görgü tanıklarının verdiği ifade doğrultusunda eşkalleri belirlenen saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Olay sırasında bölgede olan bir vatandaş AK Parti İl Başkanlığı binası karşısında oturdukları bir sıra arka tarafta gürültü duyduklarını belirtti. Vatandaş, "Bir bayan geçtikten sonra aniden büyük bir patlama oldu. Bir anda deprem oldu bina yıkıldı sandık, sonra tüp patladığını düşündük" dedi.
Olay sonrasında bölgeye gelen AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, ne olduğunu bilmediklerini ve emniyet güçlerinin gerekli araştırmayı yaptıklarını söyledi. Görgü tanıklarının ifadeleri sonrasında çalışmalarını arttıran güvenlik kuvvetleri saldırıyı 1 bayan ve 1 erkek olmak üzere iki kişinin yaptığı yönünde bilgiye ulaştı. Şahısların eşkallerini alan polis ekipleri saldırganların muhtemelen kaçabilecekleri bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
Olay yerine gelen Bingöl Vali Vekili Ahmet Odabaş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Ak Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, polis ekipleri tarafından yapılan çalışmaları izledi. Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan'ın başkanlığında bölgede başlatılan çalışmaların çok kapsamlı bir şekilde devam ettiği belirtildi.