Ab Tayvan İle Vizeleri Kadıracak Brüksel

AB Komisyonu, Asya'da Japonya, Güney Kore, Malezya, Hong Kong ve Makau'nun ardından Tayvan ile de vizeyi kaldırmak için harekete geçti.

  AB Komisyonu , Asya ' da Japonya , Güney Kore , Malezya , Hong Kong ve Makau ' nun ardından Tayvan ile de vizeyi kaldırmak için harekete geçti .
İçişlerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Cecilie Malmström , üye ülkelerden Tayvan pasaportluların 90 güne kadar ortak vize bölgesi Şengen ' e vizesiz girebilmesine onay vermelerini istedi . Malmström , " AB , Tayvan ' ın dördüncü büyük ticari ortağı ve en büyük doğrudan yabancı yatırımcısı . Tayvanlı işadamlarının daha kolay seyahat edebilmeleri , dünyanın en büyük ortak pazarı AB ' de Tayvan yatırımlarını kolaylaştıracaktır " dedi .
AB Komisyonu , Tavyan vatandaşlarından vize istenmemesi önerisine gerekçe olarak Tayvan ' ın 2008 yılında biyometrik pasaporta geçerek seyahat belgelerinin güvenliğini artırmasını gösterdi .
Şengen bölgesi , İngiltere , İrlanda , Bulgaristan , Romanya ve Kıbrıs Rum kesimi dışındaki 22 AB üyesiyle İsviçre , Norveç ve İzlanda ' yı kapsıyor . Hali hazırda İngiltere ve İrlanda ile vizesiz seyahat anlaşması bulunan Tayvan , Bulgaristan , Romanya ve Kıbrıs Rum kesimi dışındaki AB üyelerinden vize talep etmiyor .
AB ' nin vize talep etmediği ülkeler arasında Ortadoğu ' da İsrail , Balkanlar ' da Hırvatistan , Sırbistan , Karadağ ve Makedonya , Güney Amerika ' da Arjantin , Brezilya , Şili , Paraguay , Uruguay ve Venezuela , Belize dışında Kuzey ve Orta Amerika ' da darbe rejimiyle yönetilen Honduras ve bazı ada devletleri bulunuyor .
AB öte yandan Rusya , Ukrayna ve Moldova vatandaşlarına vizesiz seyahati başlatmak için müzakerelerini sürdürüyor .
05 . 07 . 2010 15 : 35 : 58