Ereğliler, festival konserleriyle coştu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi, festival kapsamında verilen halk konseriyle coştu. Hasan Yılmaz, Antakya Medeniyetler Korosu ve Zülfü Livaneli'nin sahne a

  Zonguldak ' ın Ereğli İlçesi , festival kapsamında verilen halk konseriyle coştu . Hasan Yılmaz , Antakya Medeniyetler Korosu ve Zülfü Livaneli ' nin sahne aldığı konsere Ereğlilerin katılımı büyük oldu .

Hasan Yılmaz konserini esprilerle süsledi . Sanatçı , dilden dile dolaşan ve yediden yetmişe herkesin beğenerek dinlediği eserlerden oluşan bir repertuar sundu . Konserine büyük bir sürprizle , Kaptaş Türküsü ' nü söyleyerek başlayan ve " Yıkılsın Ereğli ! " sözüyle izleyenleri coşturan Hasan Yılmaz , konserinde seslendirdiği bu türkünün hemen sonrasında yaptığı kısa konuşmada da Kdz . Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ' a övgüler yağdırdı .

Hasan Yılmaz ' dan sonra Şeyda Koyaş yönetimindeki Antakya Medeniyetler Korosu ' nun konseri , festival alanını dolduran binlerce kişiyi mest etti . Antakya Medeniyetler Korosu konseri , farklı semavi dinlerin temsilcilerinin oluşturduğu topluluğunun mistik esintiler yüklü nameleriyle duygu dolu anlar yaşattı . Koro farklı kültürlere ait ilahi ve şarkılar asıllarına sadık kalınarak seslendirdi . Koronun repertuarında İbranice , Latince , Arapça , Ermenice , Türkçe parçalar bulundu .

Sahneye çıkan Zülfi Livaneli , coşkulu alkışlar altında başladığı konserinde unutulmaz bir performansa imza attı . Birçok eserini alanı dolduran binlerle birlikte söyleyen Livaneli , klasikleşen eserlerinden derlediği bir programla sevenleriyle birlikte oldu . Düzenlenen konser sonrasında sanatçıya Kdz . Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık tarafından Ereğli ' ye özgü çeşitli hediyeler takdim edildi .