Bakan Eroğlu: 'Toki Tarih Yazıyor, 2 Milyon Kişiyi Ev Sahibi Yaptık'

TOKİ'nin yaptığı çalışmalarla adeta bir tarih yazdığını belirten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Anadolu'daki nüfuslara bakarsak 20 tane şehir kurmuşuz anlamına geliyor" dedi.

Bozüyük ilçesinde düzenlenen Bilecik İl Danışma Toplantısı, Bakan Veysel Eroğlu'nun katılımıyla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Bakan Eroğlu'nu ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Parti il ve ilçe teşkilatlarına moral vermek için bu toplantıyı tertip ettik. Ben AK Parti teşkilatına yeni girmiş bir başkan olarak, buraların sıkıntılarını dile getirmek istemiyorum. Bu problemleri sayın bakanıma dosya olarak sunacağım. Fakat sayın
bakanım sizden de yeni bir başkan olarak Bozüyük'e bir şeyler istiyoruz" diye konuştu.
Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ise, çok önemli bir referandum sürecine girdiklerini vurgulayarak, "Bu süreçte bize destek olursanız ve tekrar alnımızı ak çıkartırsak bir daha önümüz açıktır" dedi.
Bilecik'e hizmet etmenin gururunu yaşadığını ifade eden Bakan Eroğlu da, "Bu bölgeler, Osmanlı'nın kurulduğu topraklardır. Buralara hizmet etmek, büyük onur ve gurur verici bir durumdur. Buradaki güzel ortamı çarşamba günü Bakanlar Kurulu'nda da anlatacağım. Komşu ülkelerimizle ilişkilerimiz çok güçlendi. Hatta bildiğiniz gibi bazı komşu ülkelerle sınırları bile kaldırdık. Paramızın değeri eskiye göre dış ülkelerde de arttı. Bunu herkes görebiliyor" ifadelerini kullandı.

"TOKİ TARİH YAZDI"
TOKİ'nin başarılı çalışmalar yaptığını dile getiren Eroğlu, "TOKİ tarih yazıyor. 2 milyon kişiyi ev sahibi yaptık. Anadolu'daki nüfuslara bakarsak, 20 tane şehir kurmuşuz anlamına geliyor. Bu yaptığımız tüm TOKİ evlerini zaten biliyorsunuz, hepsi lüks konutlar. Bilecik'e diğer hükümetlere göre 7 yıldır en çok yatırım bizim hükümetimiz tarafından yapıldı. Bilecik halkı bu yapılan bütün yatırımları ve bu yatırımların daha fazlasını hak ediyor" dedi.
Programın sonunda Başkan Berberoğlu, Bakan Eroğlu'na plaket verdi.