Zekeriya Beyaz Referandumda Hayır Diyecek

Söyleşi için Muğla'nın Milas ilçesine gelen Prof. Dr. Zekeriya Beyaz anayasa değişikliği için kullanacağı oyun 'hayır' olacağını belirtti.

Zekeriya Beyaz Referandumda Hayır Diyecek
Milas Belediyesi'nin düzenlediği "Yaz Buluşması" etkinliği için Milas'a gelen Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Milas Atatürk Kültür Merkezi'nde söyleşide bulundu.
Sözlerine gündemdeki anayasa değişikliğiyle ilgili görüşlerini açıklayarak başlayan Prof. Dr. Beyaz, "Bu referandum halk için yapılmıyor. Bu referandum paketinin içerisinde hakim ve savcıların atamaları var. Bir memurun makama tayinini kim yapıyorsa, o memur o makamın emrine girer. Eğer mahkemelerdeki hakim ve savcıların atama yetkisi sizdeyse, onlar sizin emir ve yetkiniz altında girer. Bu anayasa değişikliğinde de öyle yapılıyor. Terfileri ve atamaları şu anda Yüksek Yargı yapıyor. Hükümet yaparsa
yandık. Milas'taki hakim hükümetin dediğini yapmazsa soluğu Hakkari'de alır. Bunu istemeyen hakim ve savcılar hükümetin değini yapmak zorunda kalacak. Anayasada değiştirmek istediklerinden bir tanesi bu" dedi.
Etkinlik daha sonra Beyaz'ın kitaplarını imzalamasıyla son buldu.