Türkiye Partisi 10. Olağan İl Başkanları Toplantısı

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdülatif Şener, "Bu Anayasa paketi, yürürlüğe girse bile mevcut Anayasa yine 12 Eylül dönemi Anayasası olmaya devam edecek

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdülatif Şener, "Bu Anayasa paketi, yürürlüğe girse bile mevcut Anayasa yine 12 Eylül dönemi Anayasası olmaya devam edecek. Biz Evren'in 12 Eylül'üne de, Erdoğan'ın 12 Eylül'üne de karşıyız" dedi.
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdülatif Şener, Türkiye Partisi'nin 10. Olağan İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Şener, Türkiye'nin gündemi ile halkın gündeminin ayrıştığını, siyasetin gündeminde vatandaşın ihtiyaçlarının, istek ve beklentileri olmadığını belirtti. Hükümet sorunların çözülme yeri olduğunu belirten Şener, "Hükümetin sorunları çözmesi mümkün değildir. 2007'den beri siyaset sürekli sorunlar üretiyor" şeklinde konuştu.
Ekonomi, dış politika, eğitime bakıldığında, sorunların çözülmediğini belirten Şener, işsizliğin devam ettiğini, dış politikanın çözüm üretemediğini savundu. Şener kendilerinin tam sivil ve demokratik bir anayasa istediklerini belirterek, "Milletvekili seçimlerinde başa gelirsek, ilk iki işimiz, sivil anayasa getirmek ve siyasi partiler Kanunu'nu değiştirmek olacaktır. İktidar, milletin yıllarını heba etmiştir. Anayasa değişiklik paketine baktığımızda, ne olduğu çok iyi anlaşılmayan maddeler var. Küçük
de olsa olumlu düzenlemelerde var" ifadelerini kullandı.
Şener, referandum sürecine ilişkin ''evetçiler'' ve ''hayırcılar'' olmak üzere çeşitli kampanyaların sürdürüldüğünü, buna karşın her iki grubun da işin özüne ilişkin bir şey söylemediğini savundu. Şener, iktidar ve bazı muhalefet partilerinin, sadece kutuplaştırma, ayrışma meydana getirme, Anayasa paketi üzerinden kavga yaratıp oy devşirme çabası içinde olduklarını iddia etti. Anayasa paketinin 12 Eylül 1980 askeri müdahalesinin ortaya çıkardığı Anayasal düzeni değiştirecek nitelikte olmadığını savunan
Şener, "İktidar, sürekli olarak 12 Eylül askeri müdahalesine vurgu yapıyor. Bu 26 maddelik paketin Anayasa'da yer almış olması 82 Anayasasını ve bu anayasadaki yapıyı değiştirme özelliğine sahip midir? Hayır. Bu anayasa paketi, yürürlüğe girse bile mevcut anayasa yine 12 Eylül dönemi anayasası olmaya devam edecek. Biz Evren'in 12 Eylül'üne de, Erdoğan'ın 12 Eylül'üne de karşıyız" dedi.
Şener, siyasi rakiplerini hukuki yollarla değil de, seçim sandığıyla göndermek istediklerini, siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmadığını ve bu nedenle de Anayasa değişiklik paketine 'evet' oyu vereceklerini açıkladı. Hükümeti eleştiren Şener, "Ekonomi felç, terör zirve yapmış, dış politika Gazze'de olduğu gibi hakarete uğradı. Başbakan'ın iç politikada bağrış çağrış seçmene mektup gönderiyor. Dış politikada ise ciddi yaptırım kararı alamıyorlar" ifadelerini kullandı.
Ocak-Haziran 2009 döneminde dış ticaret açığının 156 milyar dolarken 2010 yılı aynı döneminde yüzde 101 artarak 28 milyar dolara ulaştığını söyleyen Şener, ihracatın yüzde 5 artarken, ithalatın yüzde 12 yükseldiğinin altını çizdi.