Kartal'ın yeni liberosuyum!

Avrupa Ligi'nde Plzen ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ın başarılı file bekçisi Hakan Arıkan, oynadık...



Avrupa Ligi'nde Plzen ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ın başarılı file bekçisi Hakan Arıkan, oynadıkları yeni sistemde defansa daha yakın durduğunu ve dikkatli olduğunu söyledi. Plzenli oyuncuların da 90 dakikanın bitiminde Hakan'ı tebrik ettikleri öğrenildi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Çek Victoria Plzen ile 1-1 berabere kalırken mücadelenin yıldızı kaleci Hakan Arıkan oldu. Plzen karşısında başarılı bir 90 dakika çıkaran Hakan, yüzde yüz performansla oynadığını söyledi. Schuster ile birlikte oynamaya başladıkları sistemin hücuma dönük olduğuna dikkati çeken Hakan Arıkan, bu sebeple defans ve kalede görev yapan isimlerin ani gelecek topları düşünmesi gerektiğini söyledi.
Takıma katkı sağladığı için mutlu olduğunu ifade eden tecrübeli isim, "Ben araya atılacak topları düşünerek defansa yakın olmaya çalışıyorum. En azından top rakip alandayken ceza sahası üzerinde duruyorum. Bu oyun anlayışı içinde blokların yakın olması şart. Hocamız da bunu söylüyor. Sahada bir libero gibi oynuyorum. Maç sırasında rakiple karşılaştığım birçok pozisyon oldu. Allah'a şükür başarılı oldum." ifadelerini kullandı. Rüştü Reçber'den çok şey öğrendiğini dile getiren Hakan şöyle devam etti: "Umarım bana güvenenleri utandırmamışımdır. Rüştü ağabey gibi büyük bir destekçimin olması beni motive ediyor." Yediği golde yapabileceği fazla bir şeyin olmadığını kaydeden Hakan, maçın ikinci yarısında galibiyeti kaçırdıklarını belirtti. Öte yandan Plzen maçının sonunda Beşiktaşlı oyuncular Hakan'ı kutladı. Kartal'ın genç kalecisi Cenk, Hakan'ın boynuna sarılırken diğerleri de Hakan'ın elini sıktı. Ev sahibinde mücadele eden futbolcuların ise Hakan'ı, "Moralimizi bozdun. Eğer Beşiktaş avantajlı ayrılıyorsa senin payın büyük." diyerek tebrik ettikleri öğrenildi.
Metin Keçeli gidecekleri açıkladı
Beşiktaş İkinci Başkanı Metin Keçeli, Zapotocny'nin takımda kalacağını, Fink, Delgado ve Ferrari'nin gideceğini söyledi. Radyospor'a konuşan Keçeli, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan daha iyi olduklarını savundu. Avrupa ve ligde ses getirecek bir takım olduklarını belirten Keçeli, Real Madrid'den aldıkları Guti'nin ise büyük yankı uyandırdığına dikkat çekti: "Guti, Beşiktaş'ın efsanelerinden biri olacak."
Üzülmez yine kaptanlığını gösterdi
Beşiktaş kaptanı İbrahim Üzülmez, saha içindeki kaptanlığını saha dışında da gösterdi. Üzülmez, Küçükçekmece'de ailesiyle yaşayan Nurgül Ural'a da yardım elini uzattı. 29 yaşında ALS hastalığına yakalanan Ural'a 4 ay önce Rüştü ve Nihat ile Nurgül'e solunum cihazı alan tecrübeli kaptan, tüm takımın imzaladığı bir formayı da Ural'a hediye etti. Öte yandan Nihat Kahveci ikinci kez baba oldu.
Guti, bir Euro bile bırakmayacak
İspanyol spor gazetesi Sport, Beşiktaş'a transfer olan Guti'nin eski kulübü Real Madrid'den gelecek sezona ait tüm parasını alacağını iddia etti. Sport, bonservis bedeli ödenmeden Beşiktaş'a giden Guti'nin İspanyol kulübünde '1 Euro bile bırakmayacağını' yazdı. Gazete, Real Madrid'in Guti'ye 10 milyon Euro, Schalke 04'e giden Raul'a ise 15 milyon Euro ödeyeceğini ileri sürdü.

Zaman