Düzce'de 2009 Yılı Ağustos Ayında Yaşananlar

Düzce'de 2009 yılı Ağustos ayında HES ile ilgili çalışmalar başladı, ilk kez açık hava sinema günü başladı, sel felaketinin izleri yerinde incelendi, MHP Merkez İlçe Başkanı görev değişimi yaşanması gibi başlıca konular yer aldı

Düzce'de 2009 yılı Ağustos ayında HES ile ilgili çalışmalar başladı, ilk kez açık hava sinema günü başladı, sel felaketinin izleri yerinde incelendi, MHP Merkez İlçe Başkanı görev değişimi yaşanması gibi başlıca konular yer aldı.
2009 yılında yaşanan oluşlardan bazıları ise şu şekilde;
HİDROELEKTRİK SANTRAL İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Aksu Deresi üzerinde Hidroelektrik Santrali kurulması için çalışmalar başladı. İl Genel Meclisi'nin aldığı kararın ardından onaylanan hidroelektrik santrallerin yapımı ile ilgili süreç başladı.
DÜZCELİLERİN SİNEMA KEYFİ SONA ERDİ
Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kent merkezinde ilk kez düzenlenen Açık Hava Sinema Günleri yaşandı. Birbirinden güzel filmlerin gösterildiği açık hava sinema günleri büyük ilgi görmüştü.
YAŞANAN SEL FELAKETİNDE TAHRİP OLAN YERLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Dönemin Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel ve Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürü Beşir Özcan yaşanan sel felaketi sonrası büyük tahribatların meydan geldiği Beyköy, Uğur Köyü ve Samandere köylerinde incelemelerde bulundular.
MHP DÜZCE MERKEZ İLÇE TEŞKİLATINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Kongresi'ni kazanan Taner Çakır aday olmayan eski başkan Abdullah Danışmaz'dan görevi devraldı. Parti binasında gerçekleştirilen devir-teslim törenine dönemin MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz ile partililer de katıldı. Törende, ilçe başkanlığı görevini devreden Danışmaz'a hizmetlerinden dolayı plaket takdim edilirken, Çakır da resmen ilçe başkanı oldu.
DÜZCE BELEDİYESİ HÜKÜMET SOKAK'TA KALDIRIM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Düzce Belediyesi tarafından çok tartışılan Hükümet Sokak'ta kaldırım düzenleme çalışmaları başladı. Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilk aşamada sokağın her iki yakasında kaldırım genişletmesi yaptı.
AK PARTİ'NİN 8, KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, 8. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, iktidarda oldukları süre içinde çok önemli hizmetleri gerçekleştirdiklerini söylemişti.
TÜRKİYE GÜREŞ MİLLİ TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA AKÇAKOCA'DA HAZIRLANDI
Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı 7 Eylül 2009 tarihinde yapılacak olan Dünya Güreş Şampiyonası hazırlık kampını Düzce'nin Akçakoca ilçesinde gerçekleştirdi.
17 AĞUSTOS DEPREMİ UNUTMADI
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 10. yılın da çeşitli anma törenleri düzenlendi. Anma programı
çerçevesinde Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunduktan sonra dualar edildi.
DÜZCESPOR'DE YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPTI
TFF. 3. Ligde mücadele eden Düzcespor'un dönemin yeni yönetim kurulu ilk toplantısını yaptı. Kongre ile görev başına gelen Mustafa Yılmaz başkanlığındaki yönetim kurulunun ilk toplantısında görev dağılımı yapıldı.
SAYIŞTAY BAŞKANI AKYEL'DEN DÜZCE VALİSİ KILINÇ'A ZİYARET
Sayıştay Başkanı Recai Akyel, dönemin Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı makamında ziyaret etti.
DÜZCE BELEDİYESİ İFTAR ÇADIRI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Ramazan ayı nedeniyle Düzce Belediyesi tarafından açılan iftar çadırı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. İftarını çadırda açmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdular.