5. Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivali Başladı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde düzenlenen "5. Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivali" törenle başladı.

Serdivan Belediyesi ve Boğaziçi Sportif Havacılık Kulübü'nün katkılarıyla Kırantepe mevkiinde düzenlenen 5. Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivali törenle başladı. AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik yaptığı konuşmada, yamaç paraşütüne binmeyi çok arzu ettiğini ifade ederek, "Her birimizin güzel faaliyetlere katkı vermesi lazım. Biraz cesaretimizi toplayıp bu tür faaliyetlere katılmamız gerek. Bu faaliyetler gerçekten ile yeni bir vizyon kazandırıyor. Yeni bir çehresindir. Antalya'da sahillerde
yamaç paraşütlerini görüyoruz ama Serdivan'da görmek başka bir güzel. İlimiz için önemli bir durum olduğunu biliyorum. Her bir yöneticimiz buraya yeni tesisler kurarak kalıcı yaz kış bu faaliyetin yapılacağı zaman dilimini artırmayı düşünüyorlar. İnşallah bizde bunlara TBMM'de destek vereceğiz" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da, Serdivan ilçesinin son yıllarda büyük bir gelişme ivmesi kaydettiğini ifade ederek, "Serdivan ilçesi bugün yapılaşmasıyla doğasıyla, sportif faaliyetleri Sakarya'nın ve bölgemizin en güzel yerlerinden bir haline geldi. Bunu hep beraber başardık. Sizin destekleriniz ile bulunduğu yerden çok daha ileriye gelecektir" diye konuştu.
Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz ise festivallerin bir yörenin tanıtımı, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısının ortaya konulması, halkının kaynaşması ve belirli mesajların verilmesi maksadıyla düzenlendiğini söyledi.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da, yamaç paraşütü festivalinin 5 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun girişimleriyle başlatıldığını ifade ederek, "Kırantepe bölgesinin ülkeye ciddi bir spor alanı olarak kazandırılması için çalışıyoruz. Kırantepe daha aktif, daha kullanılabilir, organizasyonu düzenli yaptığımız takdirde sadece uçmak için değil her türlü sportif faaliyete kullanabileceğimiz bölgemize hem ekonomik olarak hem kültür olarak hem de sportif olarak katkı sağlayacak bir
bölge olduğunu görüyorsunuz. İlçemizin yaklaşık 3 bin 500 dönümlük alanını kapsayan ve ilerisi için ciddi bir spor, eğitim, kongre ve kültür merkezi olarak, ikinci bir üniversitenin kurulması için gayret sarf ettiğimiz bu bölge, ilimizin de gelişimine büyük bir katkı sağlayacaktır. Adapazarı'nda yaşayan kişilerin bölgeden haberdar olmaması nedeniyle yamaç paraşütü festivali düzenledik. Serdivan'ı planlarken amacımız eğitim, sağlık ve turizm olduğunu söyledik. Hizmet sektörünün ön plana çıkarttık. Bu amaçla
çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırantepe Türkiye'nin en uygun yamaç paraşütü yapılabilecek iki alanından birisi. Buraya sosyal donatılar inşa ederek, önemli bir merkez haline getireceğiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Anadolu Dans Grubu çeşitli halk oyunları gösterisi sunarken, yamaç paraşütü pilotları da çeşitli uçuş gösterileri sergiledi. Daha sonra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yamaç paraşütüyle uçtu. Milletvekili Çelik ve Başkan Toçoğlu tarafından uğurlanan Başkan Alemdar, İranlı pilot gözetiminde yaklaşık 20 dakika havada tur attı. Daha sonra piste inen Başkan Alemdar, uçmanın çok güzel bir şey olduğunu ve kurs alarak tek başına uçmak istediğini belirterek, herkesi uçmaya davet
etti. Milletvekili Çelik ve Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de Başkan Alemdar'ın önerisi üzerine uçmak istedi. Ancak, havanın kararması ve rüzgarın azalması nedeniyle bunu gerçekleştiremediler.
Çeşitli yarışmalarla 3 Ağustos Salı günü sona erecek festivale Amerika, İran, İngiltere, Romanya, Hindistan ve Türkiye'den 60'a yakın paraşütçü katılacak.