Mhp'li Büyükataman'dan Referandum Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, ayrıştırmalara Türk milletinin engin sağduyuyla karşı çıkacağını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile MHP Bursa milletvekilleri Necati Özensoy ve Hamit Homriş, Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fevzi Zırhlıoğlu, MHP Bursa İl Başkanı Arif Demirören, İl Başkan Yardımcısı Hasan Toktaş, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, MHP İlçe Başkanı İlkay Meriç ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Emin Özdemir'den oluşan heyet, İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer'i makamında
ziyaret etti. Ziyarette Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Yağız ve Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı da hazır bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Büyükataman, geçtiğimiz pazar günü yaşanan olaylar sebebiyle Kaymakam Gencer'e geçmiş olsun dileklerini iletti. Büyükataman, "İnegöl'de huzurun tesisi, kardeşliğin muhafazası adına olağanüstü gayret içerisinde bulunduğunuzu yakinen takip ettik. Her zamandan çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Bozulma tehlikesi olan kardeşlik
duygularının yeniden tesisi konusunda üzerimize düşen ne varsa sorumluluk anlayışı içerisinde yapacağız" dedi.
Kaymakam Gencer ise, ziyaretin birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine sebep olacağını belirtti.
Ziyaretin ardından kaymakamlık çıkışında bir basın mensubunun, 'Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli'nin mitinginin ardından olayların nüksedilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki sorusu üzerine Büyükataman, "Genel Başkanımız, Cerrah ve Yenice'yi ziyaret ederek, hem belediye başkanları hem de vatandaşlara teşekkür etti. MHP'nin hassasiyetlerini görmezlikten gelmek haksızlıktır. İlçemizde yaşayan kardeşlerimizin muhafazası hususunda ciddi bir çalışma yapan MHP Genel Başkanı ve mensupları olmuştur.
İnsanlarımıza yönelik yapılan ayrıştırma projelerini hayata geçirmeyeceğiz. Milletimizin engin sağduyusu bu ayrıştırmalara karşı çıkacaktır. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Hükümet, adını 'Kürt açılımı' diyerek başlattıkları, toplumdan gelen tepki sonucunda adını 'demokratik açılım', ardından bir türlü isim bulmakta zorlandıkları 'milli birlik ve kardeşlik projesi' dedikleri proje ile alakalı inatlarını ve ısrarlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Bu proje vatandaşımıza açık ve net izah edilemedi.
Konu gündeme geldiğinden bu yana genel başkanımız uyarılarını yaptı. Adı ne olursa olsun bu ilçede yaşayan insanlarımızın huzurunu ve kardeşliğini bozmak adına yürütülen çabaların kimseye yararı ve faydası olmayacaktır. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumda da milletimizin bu değerlendirmeyi iyi yapıp, AK Parti'ye bir ihtar vereceğine samimiyetle inandıklarını bu konuyla ilgili hemen hemen her yerde bu hassasiyeti müşahede ediyoruz" dedi.