Kocaeli'de Başiskele ilçesinin ilk polikliniği açıldı

Kocaeli'nin en büyük ilçelerinden olan, 70 bin civarında nüfusu bulunan Başiskele ilçesinde ilk poliklinik açıldı. Vatandaşlar, artık başka ilçelere g

Kocaeli'nin en büyük ilçelerinden olan, 70 bin civarında nüfusu bulunan Başiskele ilçesinde ilk poliklinik açıldı. Vatandaşlar, artık başka ilçelere gitmeden sağlık sorunlarını çözebilecek.

Kocaeli'nin yeni kurulan ilçelerinden olan Başiskele'de sağlık ocağı dışında poliklinik bulunmuyordu. Vatandaşlar, tedavi için İzmit ve çevre ilçelere gidiyordu. Gelen istek üzerine, Başiskele Belediyesi harekete geçerek yer tahsis etti.

Kocaeli Devlet Hastanesi ile yapılan görüşmeler sonucu, hazırlanan yerde Kocaeli Devlet Hastanesi'nin Başiskele Polikliniği açıldı. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra bugün, polikliniğin açılışı yapıldı.

Tefrişatı tamamlanan Kocaeli Devlet Hastanesi Başiskele Polikliniği randevu sistemiyle Pazartesi günü aktif olarak faaliyete geçerek, bölgede sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayacak. Bin metrekare alan üzerine kurulan, zemin dahil üç kat olan poliklinikte ilk etapta genel cerrahi, göğüs, fizik tedavi dallarında hizmet verilecek, akabinde dahiliye, göz-kulak, burun-boğaz, enfeksiyon hastalıkları, psikiyatri, üroloji ile diş hastalıkları branşlarında hizmet verilecek. İleri görüntüleme tetkikleri dışında her türlü tahlil ve tetkiklerin yapılabileceği ilçe polikliniğinde 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ayakta teşhis ve tedavi hizmeti verilecek.

Öte yandan, Kullar, Yuvacık, Bahçecik ve Yeniköy bölgelerinden Başiskele Polikliniği'ne ring hattı oluşturulması, Büyükşehir Belediyesiyle görüşülerek halkın sağlık hizmetine daha kolay bir şekilde ulaşımı planlanıyor.