Chp Kamacı İçin 6 Ağustosta Didim'de Miting Düzenleyecek

CHP Aydın İl Örgütü görevden uzaklaştırılan CHP'li Belediye Başkanı Mümin Kamacı'ya destek olmak için, CHP Didim İlçe Teşkilatında partililerle bir araya geldi

Chp Kamacı İçin 6 Ağustosta Didim'de Miting Düzenleyecek
CHP Aydın İl Örgütü görevden uzaklaştırılan CHP'li Belediye Başkanı Mümin Kamacı'ya destek olmak için, CHP Didim İlçe Teşkilatında partililerle bir araya geldi. Parti binasında düzenlenen toplantı da konuşan CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur 6 Ağustos'ta Didim'de büyük bir miting düzenleyeceklerini açıkladı.
CHP Aydın İl Örgütü bu ayki İl Toplantısını Didim'de yaptı. Görevden uzaklaştırılan Mümin Kamacı'ya destek olmak amacıyla toplantının Didim'de yapıldığını bildiren CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur "CHP olarak Kamacı'nın her zamanda yanında olacağız."dedi.
29 Temmuz Perşembe günü saat 19:00'da ilçe binasında yapılan toplantıya CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, CHP Aydın Belediye Meclis Üyesi Saadet Kavasgil, Mümin Kamacı, CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri, İl Yönetim Kurulu ve İl Kadın Kolları ile çok sayıda partili katıldı. Mümin Kamacı, toplantıya alkışlar arasından katılırken, bazı partililerin ise gözyaşları arasında tutamadı.
Toplantı da sık sık slogan atılırken toplantıda ilk konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar Belediye Başkanı Kamacı'nın görevden uzaklaştırılması sürecinde basında bilgi kirliliği olduğunu kaydederken "Belediye Başkanımız Mümin Kamacı görevinden uzaklaştırılmıştır. Başkanımız sit alanına asfalt döktüğü, sanayi sitesine yıkmadığı için var olan irtikap suçlarından soruşturma geçirdi ve hakkında 19 dava var ve 7 sinden beraat etti" dedi.
Bekar sözlerini şöyle sürdürdü; "AK Parti'nin uşaklığını yapan Valiler, Kaymakamlar ve Bakanlar siyasi iktidarın uşaklığını yapıyorsa bu düşünmeye değerdir. Bunların hesabını soracağız. Avukatlarımız konuyla ilgili dosyaları hazırlıyorlar, İdari mahkemeye dava açacağız. Şunu söyleyebilirim, CHP İktidara geldiğinde namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum, CHP'nin kapısında yatacağım ve bu haksız uygulamanın hesabının sorduracağım" dedi.
"YAŞAMIMIN EN KÖTÜ GÜNLERİNİ GEÇİYORUM."
Görevden uzaklaştırılan Mümin Kamacı ise alkışlar arasında yaptığı konuşmasında "Biz inadına CHP'liyiz. Bu konuda sosyal belediyecilik olarak yapmamız gereken ne varsa inanın bunun uyguladık yaşamımın en kötü günlerini geçiyorum fakat bu süreçte sizlerin burada olması beni mutlu etti. Sizler iyi ki varsınız. Biz gerçekten herkes eşit davrandık ve çok iş yaptık. Bunun sonucunda Didim halkı bizleri yönetime getirdi. Bizler eksik, hata yapmış olabiliriz, biz ne olduğunu biliyoruz. Biz insanların alnına kara leke sürebilir miyiz. Yerel yönetimin başı olarak Didimliler sokakta alnı açık yürüsün. Biz asfaltın sütüne asfalt yaptık bunlar ağır cezalık; biz yol yapıyoruz istinat duvarı yapıyor ağır cezada biz bunlardan berat ettik. Bakın arkadaşlar Balat Köyünde müze binası var ve bu müzenin yapıldığı yerden kutsal yol geçiyor. Burada yolun ortasına müze yaptılar bu müze kutsal yolun ortasında bina inşa ediyorlar. Bunu da dönemin bakanı Atilla Koç temelini attı. Biz asfaltın üzerine mıcır koyduk, bundan yargılandık. Görevden alınacak bir durum yok arkadaşlar bu siyasi bir karar. Biz el ele 11 meclis üyesi ile birlikte olacağız benim arkadaşım geçecek. Bunlar amaçlarını gerçekleştiremeyecek Didim aydın bir kent, karanlık ellere teslim etmeyeceğiz. Mahkemeye başvuracağız bu siyasi bir karar. Bu ülkeden hukuk var" ifadelerine yer verdi.
"BAKANLIK VALİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇMALI."
İl Başkanı Tunç Aytur ise "Belediye başkanların dava açılabilir devam eden davalar olabilir. Devam eden davalara Mümin Kamacı müdahale etmesin saklamasın diye görevden uzaklaştırıyorlar. Zaten bu dosyalar mahkemede; bu davalara Sayın Kamacı nasıl müdahale etsin. Gönderilen dosyada belediye başkanımızın berat ettiği dosyalar bile var. Görevden uzaklaştırılmasının gerekçesi olarak bunlar bakanlığa sunulur mu? Bakanlığın aslında bu açıdan Valiye soruşturma açması lazım. İlçe Başkanımızı talebi var ayın 6'sında Didim'de yeni mahalle meydanında Kamacı'yı desteklemek için miting yapacağız. Bu mitingi onaylayacağız ve her türlü desteği vereceğiz."dedi.
Basın toplantısında sık sık sloganlar atılırken, 6 Ağustos'ta Didim'de miting yapılacağı bildirildi. Öte yandan şehrin girişlerine "Başkanıma dokunma, Kamacı'yı biz seçtik" pankartı asılırken ,CHP İlçe Binasına da "Başkanıma dokunma" pankartı asıldı. Bu arada şehrin değişik noktalarına ise destek için imza kampanyası başlatıldı.