Belgrad, Aslan'a 'of' çektirdi

Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında OFK Belgrad'la Ali Sami Yen'de karşılaşan Galatasaray, son ...



Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında OFK Belgrad'la Ali Sami Yen'de karşılaşan Galatasaray, son 10 dakikada yediği gollerle şoke oldu: 2-2. Kaptan Arda Turan'la iki farklı üstünlüğü yakalayan Sarı-Kırmızılı ekip, Sırp rakibinin attığı üst üste gollere engel olamayınca 5 Ağustos'ta oynanacak rövanş öncesi işini zora soktu.

Geçen yılı büyük bir hüsranla kapatan Galatasaray, yeni sezondaki ilk resmi maçında da büyük bir şok yaşadı. UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda zayıf rakibi OFK Belgrad ile karşılaşan Sarı-Kırmızılılar, Arda'nın 2 golüyle öne geçmeyi başardı. Karşılaşmanın son 10 dakikasında skoru koruyamayan Cim-Bom, Krstic ve İvac'ın gollerine engel olamayarak tur şansını zora soktu: 2-2.
Mehmet Batdal ve Serdar Özkan takviyeli Sarı-Kırmızılılar, zayıf rakibi karşısında oyuna etkili başladı. Orta sahada topa hakim olan Cim-Bom, kanatları ise Arda Turan ve Serdar Özkan'la etkili kullanmaya çalıştı. Henüz karşılaşmanın 13. dakikasında Arda'nın ortasında Mehmet Batdal'ın kafa vuruşunun direkte patlaması hem genç oyuncu hem de G.Saray için büyük şanssızlıktı. Taraftarlarının da desteğiyle etkili oyununu sürdüren Sarı-Kırmızılılar, 26. dakikada aradığı golü Arda Turan ile buldu. Sol kanattan rakibini şık çalımlarla geçen Arda'nın vuruşunda kaleciye de çarpan meşin yuvarlak ağlarla kucaklaştı: 1-0.
İkinci yarıda G.Saray, topa daha çok sahip olmasına rağmen bir türlü istediği pozisyonları üretemedi. Özellikle hücum bölgesinde rakipleriyle iyi mücadele eden Mehmet Batdal, gol vuruşlarında etkili olamadı. Mehmet'in verimsizliğine Serdar da eklenince Sarı-Kırmızılılar, zayıf rakibi karşısında etkisiz kaldı. Buna rağmen Arda'nın 76. dakikada yerden düzgün vuruşuyla 2 farklı üstünlüğü yakaladı. Rijkaard'ın Pino ve Kewell'ı oyuna alması takımın direncinin iyice düşmesine neden oldu. G.Saray'ın sonuç için rahatladığı anlarda bu kez Belgrad ekibi sahneye çıktı. 79. dakikada Krstic'in uzaktan sert şutu savunmaya da çarparak ağlara gitti: 2-1. Yediği golün etkisinden henüz kurtulamayan Sarı-Kırmızılılar, 85. dakikada kornerden gelen topta savunmada iyi adam paylaşımı yapamayınca İvac'ın kafa golüne engel olamadı: 2-2.
Rijkaard, beraberliği yorgunluğa bağladı
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, OFK Belgrad ile 2-2 berabere kalmalarını hayal kırıklığı olarak nitelendirdi. 2-0'lık üstünlüğü koruyamadıklarını hatırlatan Rijkaard," Kazanmak için her şeyi yaptık. Golleri atmak İkinci yarı futbolcuları yorgunluk bastı. Rakip ise fırsatları gole çevirdi. Bu sonucu hak etmedik. Normalde kazanmamız gereken bir maçtı. Ancak olmadı. Bu skor moralimizi bozdu." diye konuştu. Bu arada G.Saray'da dünkü maçta yabancı oyuncularından sadece Neill ilk 11'de sahaya çıktı.
Aslan'a mercan rengi formalar yaramadı
Galatarasay, bu sezonun ilk resmî maçında OFK Belgrad karşısına yeni tasarlanan mercan rengi formalarıyla çıktı. Geçen yıl tasarlanan mor renk formalarıyla ses getiren Sarı-Kırmızılılar, bu kez de pembe rengini andıran mercan rengi formalarıyla birçok karşılaşmaya çıkacak. Bu arada Galatasaray'da futbol şubesindeki yetkileri alındığı için Başkan Adnan Polat ile ters düşen ve ardından istifa etmek zorunda kalan Haldun Üstünel'i taraftarlar unutmadı. Taraftarlar "Seni seviyoruz Üstünel" pankartı açtı.
Kırılma noktası - Krstic'in golü hesapta yoktu.
Maçın 76. dakikasında yine Arda ile 2-0 öne geçen G.Saray, tam rahatlamışken 3 dakika sonra Belgrad'ın beklenmedik golü geldi. Sırp ekibinin kazandığı serbest vuruşta, oyuna yeni giren Krstic önüne açılan topa çok sert vurdu, savunmaya da çarpan top kaleci Aykut'u yanılttı ve top ağlarla buluştu. 2-1.
Maçın adamı - Kaptan Arda'nın çabası boşa gitti.
OFK Belgrad karşısına tek yabancı oyuncu ile çıkan Galatasaray'da kaptan Arda Turan adeta tek başına takımını ayakta tutan adamdı. Sarı-Kırmızılı ekibin her akınında yer alan yıldız futbolcu iki gole de imza attı. Ancak arkadaşlarından yardım görmeyen Arda'nın bu çabası galibiyete için yeterli olmadı.
Hakemin notu
Hollandalı Vollquartz'a fazla iş düşmedi. Karşılaşmanın geneli daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçmesi hakem Nicolai Vollquartz'ın işini kolaylaştırdı. Pozisyonlara yakın olmaya gayret eden Danimarkalı hakem, tutarlı kararlar verirken maçın sonucuna tesir edecek hatalı düdük de çalmadı.
Hayal kırıklığı - Serdar Özkan'ın sadece adı vardı
Galatasaray genç oyunculardan kurulu Sırp rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremezken Beşiktaş'tan büyük umutlarla alınan Serdar Özkan da beklentileri karşılayamadı. Sağ kanatta Sabri ile birlikte görev yapan tecrübeli futbolcu, Frank Rijkaard'ın da beğenisini kazanamadı ve ikinci yarıda oyundan alındı.
Maçın notu - 6
Galatasaray, İstanbul'a beraberlik için gelen ve maç sonunda bu hedefine ulaşan OFK Belgrad önünde vasat bir oyun sergiledi. Arda ve ikinci yarıda oyuna giren Pino dışında göze çarpan futbolcusu bulunmayan Sarı-Kırmızılılar, oynadığı kötü futbolla taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.


Zaman