Akhisar Huzurevi Ek Binasını Bakan Kavaf Açtı

Manisa Akhisar Hisar Yardımlaşma Derneği'nin başlattığı Akhisar Belediyesi'nin devam ettirdiği ve İl Özel İdare ile Bakanlığın da katkıları ile yapılan Akhisar Huzurevi Ek Binası, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da katılımıyla açıldı

Manisa Akhisar Hisar Yardımlaşma Derneği'nin başlattığı Akhisar Belediyesi'nin devam ettirdiği ve İl Özel İdare ile Bakanlığın da katkıları ile yapılan Akhisar Huzurevi Ek Binası, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da katılımıyla açıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde Akhisar Belediyesi Halk Oyunları gösterileri yer aldı. Konuşmalar bölümünde Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ve Manisa Valisi Celalettin Güvenç söz aldı.
Huzurevi ek binasının hayırlı olması dilekleri bulunan Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Öncelikle Sayın Bakanımızı Akhisar da görmekten duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum daha sonra burada fiziki mekanın açılışını yapacağız ama aynı zamanda fiziki mekanı yanı sıra bize ait bir değeri de yaşatacağız. Bu bizim en temel değerlerimizden insanımıza sahip çıkma değeridir. Biraz sonra açacağımız mekan üstün bir hizmet kalitesini göreceksiniz. Bunu bugün için değil günün her saati gelip görebilirsiniz.
Burada Sayın Bakanımızın huzurunda özellikle Sayın Genel Müdürümüz İsmail Barış'a il ve ilçe müdürümüze bütün kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın tüm hizmet tesisleri üstün hizmetle çalışmaktadır. Ayrıca bu mekânın yapılışında dört ayrı birimin oluşturduğu yapı bu bunu da çok önemsiyorum ben Akhisar da derneğimizin başlattığı kaymakamlığın ve belediyemizin devam ettirdiği özel idare ve bakanlımızın oluşturduğu bu fiziki mekan da yaşlılarımız üstün hizmet ile bakılacaktır. Sayın valimiz
başta olmak üzere kaymakamımız, cumhuriyet başsavcımız, tüm etkinliklerimizde bizleri yalnız bırakmamıştır bu fiziki mekanın Akhisar'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Huzurevinde evlerde bulunan huzura kavuştuğunu belirten SHÇEK Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, "Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz huzur evinin ek binası bizi bir parça sevinçli ama bir miktarda buruk yapıyor. Buruk yapma sebebi buruk bir sevinç diyebiliriz buna. Biz küçük iken anne ve babalarımız yememiş içmemiş uykusuz geçirmiş olduğu gecelerde bizleri büyüttüler. Biz o zamanlar zayıftık yürümesini bilmiyorduk okuttular tabiri caizse adam ettiler. Huzur evi açarken insan buruk olur mu otuz beş
yaşlımız huzur içerisinde burada yaşarken her nine her dede oğlunu kızının torununun yanında olmak ister ama olamıyor ekonomik şartlar dolayısıyla sosyal problemlerden dolayı yaşlılarımız huzur evinde geri kalan yaşamlarını sürdürmektedir. Bunu devletimiz karşılıyor, bundan dolayı da kıvanç ve gurur duyuyoruz. Yaşlılarımız evlerinde oldukları gibi diğer illerde de olduğu gibi Akhisar'ımızdaki huzur evinde de evlerindeki bulduğu huzuru bulacaklardır. Türkiye'de iki sene önce bitirmiş olduğumuz sosyal
faaliyetlerin huzurevi, çocuk yuvaları, rehabilitasyon merkezleri açılışlarına bile Bakanımız yetişemiyor. Bu dönem sosyal içerikli hizmetlerin korkunç büyük bir hizmetle ilerlediğini ifade etmek isterim. Burada ki yaşlılarımızın huzur ve güvenle sağlık içerisinde hayatlarını tamamlamalarını temenni ederim ve bu binanın yapılışında bakanlık valilik özel idare ve belediyemizin katkılarına teşekkür ederim bu katkıların devam edeceğini umarım hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım" diye konuştu.
Sosyal hizmetlere büyük değer verildiği vurgusunu yapan Manisa Milletvekili İsmail Bilen, "Biraz önce Soma'mızda benzeri hizmetin halkımızın hizmetine sunup Akhisar'ımızda huzurevinin ek binasını siz Akhisar'ımızın hizmetine biraz sonra açacağız. Türk milletimizin geleneğinde misafirperverlik Akhisar'ımızda mevcuttur. Bundan sonra yine devletimizin yanında olacağız bu tür sosyal hizmetlere eskiden devletimiz eksik bırakmıştır. Bunu iktidarımız döneminde tamamlıyoruz. Bunu ekonomik değer olarak mukayese
edersek yaklaşık ayırdığımız kaynağın yirmi katıdır. Yani engellileri özürlüleri yaşlıları ve sosyal kesim olan bayanları sosyal hayıtın içine sokabilmek için bugüne kadar birçok yeniliğe imza attık. Bunu yeterli bulmadığımız içinde Anayasa değişikliği teklifimizle bir değişikliğe daha imza attık. 12 Eylül'de hak oylaması gerçekleşecek ve gelecekte bu hizmetlerin daha iyisine layık olacaksınız" şeklinde konuştu.
Gelinen tablonun huzur verici olduğunu belirten Manisa Valisi Celalettin Güvenç, "Açılışını yapacağımız tesisimiz Akhisar'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Bakanımıza da bizleri kırmayıp buraya geldiği için de kendisine teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık sahipsiz kimseyi bırakmıyor. 7 yaşından 70 yaşına kadar kim ihtiyaç sahibi ise ona sahip çıkmaktadır, gelinen tablo gurur vericidir. Elbette eksiklerimiz vardır, ama bunları tamamlama aşamasındayız. Bu anlamda bize sonsuz destek
veren Sayın Genel Müdürümüze Sayın Bakanımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Huzurevimiz hepimize hayırlı olsun hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Daha sonra Bakan Kavaf Akhisar Huzur evi ek binasına katkıda bulunan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Hisar Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep İşçi'ye teşekkür plaketlerini takdim ederken Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise Akhisar'ı simgeleyen zeytin ve zeytinyağı şiltleri takdim etti.
12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği sonrası bir maddenin kadın ve Aile ile ilgili önemli bir maddeyi içerdiğini kaydeden Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Yapılan ek bina inşaatımız Akhisar Belediyesi ve Hayırsever halkımızın çok önemli katkıları olmuştur. Bu nedenle Hisar Yardımlaşma Derneği'ne ve Akhisar Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sosyal hizmetler ancak yerelin destekleri alındığı vakit, başarıya ulaşıldığını görüyoruz. Bundan dolayı da yerel yönetimlere ve sivil toplum
kuruluşlarına ciddi anlamda göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum.
Yaşlılara yönelik hizmetlerimizin yükselmesi ve yeterli hale gelmesinde amacımız burada barınma ihtiyace diğer illerde de olduğu gibi Akhisar'ımızdaki huzur evinde duyanların hayatlarını biraz daha güzelleştirmek ve onları üretmen kılmaktır. Yaşlılarımız bizleri biz yapan kültürel mirasımızı ve geçmişimizin canlı tanıkları olarak bizlere yol gösteren bugünü ve yarını aydınlatan tecrübeleri ile hayatımızı kolaylaştıran çok değerli büyüklerimiz. Ömürlerinin sonuna kadar bunların insanlık onuruna yaraşır
bir şekilde yaşam kalitelerini yükseltmek topluma ve yaşama baplı kalmalarını sağlamak bizler için bir minnet borcudur. Her zaman ifade ettiğimiz gibi sosyal hizmet politikamız asla yardım eksenli bir politika değil hak eksenli bir politikadır.
Hepimiz yakından takip ediyoruz. 12 Eylül günü halk oylamasında da gerçekleşecek olan Anayasa değişikliğinin bir maddesi de kadınlarımız, yaşlılarımız, özürlülerimiz ve çocuklarımız ile ilgilidir. Anayasa'mızın ilgili maddesinin halk oylamasında halk oyu ile güven oylaması ile geçerlilik kazanmasından sonra yasalar anlamında toplumumuzun dezavantajlı kesimleri ile ilgili onların hayat standartını gerçekleştirecek daha ileri düzenlemelerin önü açılmış olacaktır.
Sosyal politikalarımızı bütün toplumun beklentilerini karşılamak üzere ve dünyadaki gelişmelere uygun olarak insanı ve insan haklarını temel alan bir anlayış ile sürdürüyoruz ve sadece bize ulaşana değil tüm ihtiyaç sahiplerine hizmeti öngören bir yaklaşım ile çalışıyoruz. Biz hizmeti hem vatandaşın ayağına götürüyoruz, hem de hizmet sunduğumuz kurumlara vatandaşımızın ulaşabilmesi için vatandaşımızın ayağına gidiyoruz.
Yaşlıların değişen özellikleri farklılıkları onlara sunulacak bakım hizmetlerinin de çeşitlendirilmesi gerekliliğini kılmaktır. Bir dönem toplumda görünmezden gelinen ve yok farzedilen dezavantajlı kesimlerimiz artık belli bir hizmet standartına ulaştırılmıştır. Bundan sonra ise hizmet standartının yükseltilmesi olacaktır. Yaşlılık dönemindeki insanlarımızın tecrübelerini kullanacakları ve hayatın içinde aktif bir biçimde yer alacakları yeni hizmet modellerimiz ile hayata geçirmeye hazırlanıyoruz.
Halen kurumumuza bağlı 88 huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezilerinde yaklaşık 7 bin 396 yaşlımıza hizmet verilmektedir. Yaşlı insanlarımıza göstereceğimiz her hizmet her yatırım aslında kendi yaşlılığımıza yaptığımız yatırımdır.
Yeni yapılan huzurevimizin bütün Akhisarlılara ve burada kalacak olan misafirlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Başbakanlık sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Hisar Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep İşçi birlikte kestiler.
Huzurevi ek binasını gezen ve yaşlılar kısa bir sohbet eden Bakan Kavaf daha sonra Akhisar'da bulunan Türkiye'deki ilk zihinsel engellilere yönelik Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Köfteci Ramiz'in yerinde verilen akşam yemeği ardından bakan Kavaf ve heyeti Manisa'ya hareket etti.