Norveç'te sağlık skandalları bitmek bilmiyor

Norveç'teki sağlık skandallarına bir yenisi daha eklendi. Ülkenin kuzeyinde yer alan Bodo şehrindeki bir hastanede, yanlış kanser teşhisi sonucu birço

  Norveç ' teki sağlık skandallarına bir yenisi daha eklendi . Ülkenin kuzeyinde yer alan Bodo şehrindeki bir hastanede , yanlış kanser teşhisi sonucu birçok hastanın sağlıklı olan organlarının alındığı iddia edildi . Üstüne üstlük , bu hastanenin bu tür operasyonları yapmaya yetkili olmadığı ortaya çıktı .

Ülkenin önde gelen gazetelerinden VG , bir sağlık skandalını ortaya çıkararak olayın meclisin gündemine taşınmasını sağladı . Gazetenin haberine göre , Bodo şehrindeki Nordlands Devlet Hastanesi ' nde , hastanenin yetkisi olmamasına rağmen , hatalı kanser teşhisi sonucu yapılan yanlış cerrahi müdahalelerle birçok hasta mağdur edildi . Bu tür operasyonları ülkede sadece Oslo ' daki Rikshospitalet ve Tromso Üniversite Hastanesi ' nin yapmaya yetkisi olmasına rağmen , Nordlands Hastanesi ' nde bu ameliyatların izinsiz olarak yapılmasının tam bir skandal olduğu kaydediliyor .

Geçtiğimiz yıl nisan ayında yapılan bir şikayet üzerine başlayan incelemeler sonucu , şimdiye kadar izinsiz toplam 16 kez bu tür ameliyat yapıldığı ve bunlardan 13 ' ünün hastanede yeni işe başlayan iki yabancı doktor tarafından yapıldığı ortaya çıktı . Bu doktorlardan birinin hala aynı hastanede çalışmaya devam ettiği , diğerinin ise Helgeland Hastanesi ' nde görevini sürdürdüğü belirtiliyor . Skandaldan sorumlu departman şefinin ise görevinden istifa ettiği kaydedildi . Durumun kamuoyu tarafından bilinmesi üzerine Sağlık Bakanı Anne-Grete Strom-Erichsen bir basın açıklaması yaparak , bu olayı yakından takip ettiklerini ve konuyu meclis gündemine taşıdıklarını belirtti .

Geçtiğimiz aylarda Oslo ' ya 20 km . uzaklıkta bulunan Baerum Hastanesi ' nde de , içerisinde kanser hastalarının da bulunduğu binlerce hastanın tedavi zamanlarının geciktirilmesi yüzünden birçok kişi mağdur olmuş ve yoğun baskılar sonucu hastane yöneticisi görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı .