Nazilli Cezaevi'nde Biçki-dikiş Mesleki Eğitim Atölyesi Açıldı

Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yeni kurulan atölyelerin açılışlar yapıldı. Çeşitli etkinliklerde sportif başarı sağlayan hükümlü ve tutuklular için tören düzenlendi.

  Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu ' nda düzenlenen programa Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş , Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız , Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli , Aydın Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Kemal Yılmaz , Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan , Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz , Ağır Ceza Reisi Ali Bağbozan , Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık , İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim , Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Pala , Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt , Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal , İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan , davetliler , hükümlü ve tutuklular katıldı .
E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu Eğitim Birimi ' nin hazırladığı proje neticesinde İŞKUR tarafından kurulan Biçki-Dikiş Mesleki Eğitim Atölyesi ' nin açılışı gerçekleştirildi .
Programda yaygın eğitimin çeşitli kademelerinden mezun olan 23 , Mesleki Eğitim Kursları ' nı bitiren 122 hükümlü ve tutukluya başarı belgeleri ile çeşitli tarihlerde düzenlenen koğuşlar arası voleybol ile futbol turnuvalarında ilk üç dereceye giren takımlara kupaları , oyuncularına ise çeşitli hediyeler verildi .
Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yaptığı açıklamada , E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu ' nda hükümlü ve tutukluları topluma kazandırmak için yoğun bir eğitim ve iyileştirme programı uyguladıklarını söyledi . Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ' nın resmi kurumlarla planlı eğitim programlarını sürdürürken , diğer yandan da sivil toplum kuruluşları ile de temasa geçerek iş ve hizmet üretimi konusunda destek aldığına dikkat çeken Başsavcı Ramazan Solmaz , " Biçki-Dikiş Mesleki Eğitim Atölyesi ' nde 15 bayan kursiyer eğitim görüyor . Son 6 ay içerisinde yaptığımız projeler karşılığında Türkiye İş Kurumu tarafında yaklaşık 59 bin TL tahsis edilmiş ve bunun neticesinde 5 ayrı dalda mesleki eğitim kursları açılmıştır . Bunlarla birlikte düzenlediğimiz spor , sosyal ve kültürel aktivitelerle hükümlü ve tutukluların kendisiyle barışık , kişiliğini geliştirmiş birer insan olarak ailelerine dönmelerini ve toplumla kucaklaşmalarını sağlamaya çalışılmaktadır " dedi .
Düzenlenen programın sonunda hükümlülerden Kasımpaşaspor ' da oynamış biriyle pas çalışması yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık , hükümlü ve tutuklulardan büyük alkış aldı . Cezaevi bahçesinde yer alan heykelleri inceleyen protokol üyeleri Komando ve Efe heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi .